Arts escèniques

Per amor al teatre

Quinze obres han estat elegides en la sisena Campanya de Teatre Amateur, que impulsen la Fundació Casa de Cultura i la Federació Teatral Amateur Gironina

En total se subvencionen 54 actuacions de les obres triades amb 500 euros cadascuna

Quinze obres d’altres tantes companyies de les comarques gironines han estat seleccionades per participar, entre l’1 de gener i el 30 de novembre del 2020, en la sisena edició de la Campanya de Teatre Amateur , impulsada per la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Fundació Teatral Amateur Gironina. En aquesta edició s’han presentat 21 obres, de les quals el jurat n’ha triat 15 –el màxim que permeten les bases– per formar part d’aquest catàleg, que es difon per internet, amb fulls volants i per altres vies, per “donar suport a les companyies i, alhora, facilitar i incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins”. De les 15 obres seleccionades, se’n subvencionen un total de 54 representacions, amb 500 euros cadascuna.

Tres de les obres tindran cinc actuacions subvencionades: Mentiders, de Guspira Teatre (Cassà de la Selva); Noietes, de l’Elenc Santperenc (Sant Pere Pescador) i Animals de companyia, d’Una Càpsula de Teatre (Olot).

També s’han subvencionat quatre actuacions de cadascuna d’aquestes tres obres: Refugiats, de la companyia Al Fons a la Dreta (Girona); Tartuf, de Safareig Teatre (Salt), i Ens ha caigut la sogra, de Tequatre (Castelló d’Empúries).

Finalment, s’han subvencionat tres actuacions de les següents nou obres: Litus, del Grup de Teatre Cassanenc; La gran bellesa, de la companyia I Per Què No? (Llançà); Un dia qualsevol, d’Increixendo (Sant Gregori); El metge a garrotades, d’Alba Nova (Bescanó); El Florido Pensil, de La Laguna Teatre (Sils); Línies obertes, del Grup de Teatre de Sant Hilari; Lisístrata, de Zam Teatre (Torroella de Montgrí); La Calamiclown, estrella sobrada, de Teatre de Contacte (Maçanet de la Selva), i I després de la mort, què?, d’Oriart Teatre (Sant Jordi Desvalls).

Ara mateix, a l’agenda del web de la campanya ja hi ha programades 26 representacions d’aquestes obres fins al 31 de maig. A l’edició del 2019, que es va tancar a final de novembre, els 15 grups seleccionats van acabar fent un total de 85 representacions: les 54 subvencionades i altres 31 que, sense rebre suport econòmic de la campanya, sí que es van beneficiar de les seves eines de difusió.

El jurat de la sisena edició de la Campanya de Teatre Amateur, que ha treballat sobretot a partir de les gravacions de les obres publicades pels grups a internet, està format l’actriu professional i formadora teatral Maria Àngels Buisac; la directora del centre de formació teatral El Galliner, Marta Parramón; el director del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona, Martí Peraferrer; la directora i actriu professional Meritxell Yanes, i el president de la Federació Teatral Amateur Gironina, Daniel Sancho, que ha destacat el bon nivell de les obres seleccionades en aquesta edició.

A l’edició del 2019, 39 de les 85 representacions realitzades es van programar dins de les 13 mostres de teatre organitzades a les comarques gironines: Figueres, Torroella de Montgrí, Sant Gregori, Vidreres –mostres de primavera i tardor–, Campdevànol, Fornells de la Selva, Sils, Caldes de Malavella, Sarrià de Ter, Riudellots de la Selva, Bàscara i Girona, en el marc del Fitag.

La Federació Teatral Amateur Gironina ha fet balanç de les cinc primeres edicions de la campanya, començada el 2015. Des de llavors 77 poblacions gironines han programat alguna actuació teatral de la campanya i hi han participat un total de 46 companyies o grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA