Arts escèniques

Gost conquereix el quadrilàter

L’autora mallorquina Laura Gost es va imposar a Concha Milla en la final del IX Torneig de Dramatúrgia

Els alumnes de batxillerat de La Salle de Girona van conquerir la 1a edició del torneig d’institut

El públic de la sala La Planeta de Girona, amb els seus vots, va donar ahir a la nit la victòria a l’autora mallorquina Laura Gost en la final del IX Torneig de Dramatúrgia Catalana, que va cloure el Festival Temporada Alta 2019. Laura Gost es va imposar a Concha Milla amb el seu relat Matar el pare, que narra la trobada entre una psiquiatra i un pacient que es pren les coses molt literalment. Marta Marco i Carles Martínez han interpretat el text de Gost. Laura Gost (Sa Pobla, 1993), que rep com a premi un sopar a El Celler de Can Roca, va guanyar un Goya com a guionista del curt d’animació Woody & Woody i ha publicat la novel·la La cosina gran.

Des del 21 d’octubre s’han portat a terme quatre combats i dues semifinals, en què 8 dramaturgs han presentat, en lectures dramatitzades, textos breus d’un màxim de 40 minuts. Els altres sis participants han estat Marc González de la Varga, Alejo Levis, Daniel J. Meyer, Sílvia Navarro, Adrián Novella i Alícia Serrat.

D’altra banda, ahir també va tenir lloc al mateix escenari, però unes hores abans, la final del I Torneig de Dramatúrgia per a instituts, com a culminació del procés que s’ha portat a terme, durant els darrers dos mesos, en quatre instituts de Girona i Salt, amb el suport de diversos professionals de la dramatúrgia, la direcció i l’actuació. Els estudiants dels quatre centres es van trobar ahir a La Planeta per primera i única vegada, per viure aquest combat de paraules i escollir el text guanyador, que va ser L’alvocat, escrit pels alumnes de batxillerat de La Salle de Girona. L’alvocat explica la història de dos desconeguts que coincideixen en un supermercat quan un d’ells intenta fer-hi un petit robatori. Els textos han estat interpretats pels actors i actrius Elisabet Casanovas, Georgina Latre, Alejandro Bordanove i Martí Salvat.

Els altres centres participants en aquesta iniciativa del programa A Tempo, Arts i Formació han estat els instituts Jaume Vicens Vives i Santiago Sobrequés, de Girona, i el Vallvera de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA