El premi Vila d'Ascó correspon a un grup d'alumnes de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès

L'obra guanyadora és «L'artefacte», que publicarà Cossetània Edicions

El 22è premi Vila d'Ascó, que convoca la regidoria de Cultura d'aquest municipi riberenc, està dotat amb 3.600 euros i la publicació de l'obra guanyadora, que Cossetània Edicions presentarà l'any que ve, pels volts de la diada de Sant Jordi. Enguany el guardó ha estat per a una obra col·lectiva, L'artefacte, presentada per un grup d'alumnes de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès: Amadeu Ballesté, Carme Ballús, Muntsa Collell, Elvira Compte, Imma Guiteras, Pere Juncadella i l'escriptor i professor de l'escola Josep Albanell, amb el suport de Montserrat Bayà, Jordi Camasòlives i Rosa Tort. L'obra, que està elaborada a partir d'històries properes al conte, reflexiona precisament sobre els concursos literaris. Concretament, la festa de lliurament de premis del concurs literari d'Andorra és l'eix central del conjunt de relats que conformen L'artefacte. Els personatges es presenten mentre el jurat delibera, durant la mateixa festa de lliurament, a través de la seva reacció quan saben que estan eliminats o bé que són finalistes del premi. «L'obra, carregada de suspens, parla sobre els certàmens literaris des d'un punt de vista poc habitual, el dels autors i el jurat», segons expliquen els responsables de l'editorial Cossetània.

En aquesta edició del premi literari Vila d'Ascó, es van presentar al premi de narrativa 28 originals.

Durant la nit literària d'Ascó, que es va organitzar dissabte a la nit, també es van entregar altres premis. Rafael Haro, amb el poemari Els crisantems, es va endur el premi de poesia Joan Perucho. Pel que fa al certamen de narrativa breu per a joves, els premis generals van ser per a l'obra Diari d'un jove iraquià, de l'autor de Barcelona Víctor de la Torre Estévez, i Ens queda l'esperança, de Francesc Miró Rafael. I el premis per a autors locals van ser per a Glòria Montaña Faiget, per l'obra Predestinat a preservar el pasta, i Demissus pedis, de Joan Montaña Martínez.

I, finalment, el concurs de fotografia Vila d'Ascó va premiar, en la modalitat de blanc i negre, Albert Porres, de Tarragona, per l'obra Retrato, i, com a autor local, Albert Morales, per L'antic carro. També es va atorgar un accèssit al valencià Vicente Cervera, per la imatge Refugiados. En la modalitat de fotografia en color, els premiats van ser Amadeu Pros, d'Ascó, per l'obra Transparències, i Anna Maria Tarragó, per 10 rupias. El jurat també va concedir un accèssit a Jaume Estopà, de Flix, per la imatge Passejant per Arnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA