cultura

El «museu» és motiu de reflexió en una exposició del Museu de l'Empordà

Obres de destacats creadors de l'escena artística contemporània conformen «El museu com a pretext»

El Museu de l'Empordà, com tantes d'altres institucions museístiques, no es limita a ser un edifici que exposa una col·lecció d'obres d'art, sinó que ha demostrat fa temps que pot ser també un potent generador que ajuda a configurar el relat de l'art. En la línia d'exposicions anteriors, El museu com a pretext, comissariada per Anna Capella (directora del Museu de l'Empordà) i Cristina Masanés (escriptora), reflexiona entorn del museu –com a espai i com a institució– a través de les obres de set artistes que han desenvolupat les seves creacions a partir de referents vinculats al concepte de museu com a contenidor d'art i d'història.

Des del respectius àmbits de treballs i disciplines diverses, Hans-Peter Feldmann, Edi Hirose, Candida Höfer, Perejaume, Jaume Pitarch, Araya Rasdjarmrearnsook i Eulàlia Valldosera han tractat temes de debat recurrent, que van des de la sacralitat de l'obra d'art fins al mite de l'autoria, passant pel concepte de museu com a continent o simple marc convertit en objecte d'art en si mateix.

Cinema i conferències

Paral·lelament, en el marc de l'exposició, que es podrà veure fins el 12 d'octubre, s'ha programat un cicle –organitzat amb la col·laboració del Cineclub Diòptria i de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la UdG– que proposa un recorregut visual i teòric per la presència del museu dins la història del cinema amb la projecció de films com L'arca russa, d'Alexander Sokurov, i La ville Louvre, de Nicolas Philibert. Especialistes, com Àngel Quintana, Joana Hurtado i el mateix Philibert, i artistes que hi exposen, com Jaume Pitarch i Eulàlia Valldosera, participaran també en taules rodones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Mor Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt
música

Salvador Sobral clourà la 20a edició de l’(a)phònica amb un concert gratuït

banyoles
MÚSICA

Beth Gibbons, bellesa i dolor al Primavera Sound

BARCELONA