Art

El misteri de Dalí, a Rússia

Moscou organitza una gran exposició retrospectiva del geni empordanès

Pels seus orígens, Gala té una presència important en la mostra

L’art de Salvador Dalí s’ha instal·lat al cor de Moscou. Una exposició retrospectiva que reuneix més de 180 obres del mestre surrealista s’ha convertit en el gran esdeveniment cultural de l’any a Rússia.

Durant gairebé dos mesos, fins al 25 de març, els visitants de la Manezh, la principal sala d’exposicions de la capital russa, situada molt a prop del Kremlin, podran gaudir de creacions que abracen tots els períodes de la trajectòria de l’artista empordanès, incloses algunes de les seves peces més significatives, com L’home invisible (1929-1933), Elements enigmàtics d’un paisatge (1934) i Autoretrat tou amb bacó fregit (1941).

“Jo crec que els russos saben copsar el misteri que emana de l’obra de Dalí. Tenen molt d’interès en aquest sentit tràgic de la vida que de vegades apareix en el seu treball”, ha dit a l’agència Efe la directora dels Museus Dalí de la Fundació Gala-Salvador Dalí, i comissària de l’exposició, Montse Aguer.

Aguer ha indicat que un factor importantíssim per entendre la forta atracció que senten a Rússia per Dalí és Gala, la seva dona, que era russa. Gala i la poderosa influència que va exercir en el seu geni tenen una presència fonamental en tota l’exposició.

El Manezh, un edifici construït el 1817 per l’enginyer espanyol Agustín de Betancourt, ha disposat per a l’exposició Salvador Dalí. Art màgic una superfície de més de 7.000 metres quadrats, equivalent a la d’un camp de futbol. És l’exposició més gran de Dalí que s’ha fet mai a Rússia. L’han organitzat la Fundació The Link of Times i el Museu Fabergé. Les obres que s’hi han aplegat, pintures, dibuixos, aquarel·les i gravats, pertanyen als Museus Dalí, al Reina Sofía i a col·leccions privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona