Cultura

Mor l’actor Quim Lecina

Va ser un dels fundadors del Teatre Lliure i membre del patronat durant molts anys

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, assegura que “la seva aportació a la cultura catalana serà recordada sempre”

L’actor i director de teatre Quim Lecina ha mort aquest diumenge als 77 anys a conseqüència d’un càncer.

Lecina va ser un dels fundadors del Teatre Lliure, del qual va ser patró durant molts anys. El Lliure ha lamentat la pèrdua a través d’un missatge a les xarxes socials, en el qual també ha traslladat el seu suport a família i amics.

Com a actor i director teatral va participar en més de vuitanta obres. També va actuar a nombroses produccions televisives i a una vintena de pel·lícules, entre les quals La última frontera, La febre d’or, El cónsul de Sodoma, Tres días de libertad, Monturiol, El señor de la mar o La ciutat dels prodigis, entre altres.

Va ser professor d’Interpretació a l’Institut de Teatre de Barcelona, a l’Escola de Teatre El Galliner de Girona i al Conservatori de Liceu de Barcelona.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha afegit a les mostres de dol per l’actor. La consellera ha assegurat que “la seva aportació a la cultura catalana serà recordada sempre, especialment a través del Teatre lliure”. “Va posar cor i ànima a la cultura. Les arts escèniques avui estan de dol”, ha expressat.La cobla global

girona
JORDI CERVERA
ESCRIPTOR

“La cuina demana molt temps, molta reflexió i una gran experiència”

badalona

Buit creatiu i existencial

Barcelona
Crònica

Art antivigilància

Un tast de...
‘Família’, Natalia Ginzburg

Ginzburg i la família

La nova Associació Balada del Sabater d’Ordis es presenta avui a Castelló

castelló d’empúries
Crítica
cinema

Actuació corprenedora

‘[REC]’ obre una nova sala 4DX de Filmax

L’anhel tan humà de comunicar-se

Barcelona