Música

Concerts per mirar de posar fi al confinament

L’ Ítaca aplega un miler de persones en dos dies a , davant 500 personesCorçà

El Pot Petit actua davant desenes de nens dins de cotxes, a Olot

El món de la cultura se les continua enginyant i brega per retornar a l’activitat i la feina. Les propostes, dins de l’ajustat marge de possibilitats i aforaments, comencen a succeir-se per adaptar els escenaris. El Festival Ítaca, que se celebra enguany a les localitats baix-empordaneses de la Pera i Corçà, ha començat a “desconfinar” la música en directe. Ho va fer, divendres, amb un doble concert d’El Petit de Cal Eril i Ferran Palau al camp de futbol municipal de Corçà, davant de 500 persones, separades entre elles i amb totes les mesures de seguretat necessàries per prevenir la Covid-19. L’edició del festival serà més reduïda del que seria habitual, sense concerts multitudinaris com els que es feien per Sant Joan o a Palafrugell. Però fonts de l’organització destacaven a l’ACN que finalment no hagin hagut d’anul·lar l’Ítaca 2020 “malgrat el desastre” que ha suposat el coronavirus, especialment per a la cultura.

A Corçà, les mesures inicials van ser separació, higiene de mans i mascareta per accedir al recinte del camp de futbol. Ahir també hi van actuar Els Amics de les Arts, amb les entrades exhaurides. La setmana vinent el festival continuarà amb les actuacions de Meritxell Neddermann i Sanjosex, divendres, a la Pera, on dissabte es tancarà aquest Ítaca ‘limitat’amb Andrea Motis.

A Olot, en cotxes

A Olot, ahir, El Pot Petit també va omplir l’aforament. Un fet habitual en el grup alt-empordanès si no fos perquè al peu de l’escenari els músics hi tenien una seixantena de cotxes, en lloc de centenars de nens i nenes. El grup va triar l’antiga estació de tren de la capital de la Garrotxa per fer el primer autoconcert del grup, en una iniciativa impulsada amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Olot. Un dels fundadors d’El Pot Petit, el cantant Siddharta Vargas, admetia que els havia semblat “una bogeria” però es mostrava “molt content perquè permet mantenir les activitats”. El públic va escoltar cançons d’El Pot Petit i d’Els Superherois a través de la ràdio dels vehicles mentre veien els músics a l’escenari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA