Música

Van Morrison, en un Festival de Pedralbes reinventat

El ‘Lleó de Belfast’, un dels escassíssims noms internacionals de l’agenda d’estiu, hi actuarà els dies 22 i 23 de juliol

Fes Pedrables rebrà també l’orquestra del Liceu, Els Pets i Paco Ibáñez

Cop d’efecte, ahir, del Festival de Pedralbes, que va anunciar dos concerts de Van Morrison a Barcelona –tota una raresa pels temps que corren– en la versió “reinventada” del festival, que inclou una cinquantena d’actuacions entre el 9 de juliol i el 12 de setembre. L’anomenat Lleó de Belfast, una de les comptadíssimes estrelles internacionals que es deixaran caure aquest estiu pels festivals catalans d’estiu, volarà expressament a Barcelona per oferir dos únics concerts, els dies 22 i 23 del mes vinent, davant d’un aforament de no més de 1.000 persones. “Serà un festival difícil des d’un punt de vista econòmic, però, tant quan és fàcil com quan és difícil, toca ser-hi”, defensava Martín Pérez, director de la promotora Concert Studio, en la presentació, ahir a la nova Casa Seat, entre el passeig de Gràcia i l’avinguda Diagonal, de Fes Pedralbes, que és com s’anomena aquesta edició del festival ajustada als protocols sanitaris i de seguretat de la Covid-19. “Sentíem l’obligació d’obrir aquest espai [els jardins de Pedralbes] al públic”, reblava Pérez, que defensava també que, malgrat tot, el Festival de Pedralbes “no ha perdut la identitat”.

El cartell de Fes Pedralbes inclourà concerts entre dimecres i diumenge durant pràcticament dos mesos en un escenari situat al damunt de l’estany dels jardins i amb el públic en un mateix nivell. A banda de Van Morrison, hi actuaran l’orquestra del Gran Teatre del Liceu (amb un primer programa, el 17 de juliol, dedicat al Mozart simfònic i un altre, l’endemà, centrat en les bandes sonores de pel·lícules com ara La llista de Schindler, Memòries d’Àfrica i Cinema Paradiso), la soprano basca Ainhoa Arteta (19 de juliol, amb dues actuacions diferents), l’irreductible cantautor Paco Ibáñez (29 de juliol), Els Pets (que reprendran la gira de Som el 21 d’agost) i la Companyia Elèctrica Dharma (presentant-hi Flamarada, set dies després).

El festival, amb un pressupost de 1.416.000 euros i complementat amb 48 altres actuacions, de què la major part d’artistes catalans a l’escenari Village, s’inaugurarà amb un piano solo del malagueny Pablo López (9 de juliol) i oferirà, també, concerts com ara els de Loquillo amb Gabriel Sopena (10), Marlango (25), Salvador Sobral (30), Hombres G (1 d’agost), Andrea Motis (9), Carlos Núñez (13), Ara Malikian (15) i La Vella Dixieland (27). Les entrades es posen a la venda demà a partir de les dotze del migdia.

LA XIFRA

32
concerts
hi ha confirmats, de moment, al Fes Pedralbes. S’esperen nous anuncis properament.
1.000
espectadors
, com a màxim, podran assistir als concerts. L’escenari estarà situat al damunt de l’estany dels jardins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pol Wagner crea el seu tercer disc amb intel·ligència artificial

girona
girona

Enyorat Joan Domènech

girona
exposició

Al fons del mar, al centre de la Terra i a la lluna amb Jules Verne

barcelona
música

Fonso Castillo publica ‘Las ganas de verte’, una cançó per afrontar una pèrdua

girona
TEATRE

Carme Sansa capitalitza un drama sobre l’empatia entre jueus i palestins

BARCELONA
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona