Música

Un estiu amb 250 concerts a l’aire lliure a Barcelona

Cinc festivals –Nits del Fòrum, Sala BCN, Fes Pedralbes, Cruïlla XXS i Grec– concentren l’oferta musical d’aquests mesos a la ciutat

Monterrosa, un duo ‘techno-pop’, obre demà la temporada

Monterrosa, un duo madrileny de techno-pop integrat per la vocalista Rocío Saiz i el discjòquei –i activista– Enrique F. Aparicio, protagonitzaran demà el primer concert en el marc d’un festival aquest estiu a Barcelona. Ho faran en el marc dels actes de reivindicació de l’orgull gai i com a inauguració de les Nits del Fòrum, organitzat per l’equip del Primavera Sound i amb un total de 46 concerts previstos fins al setembre. Des d’aleshores, les agendes dels cinc festivals que copsaran l’oferta musical estiuenca en espais oberts a Barcelona permetran gaudir, cada dia de la setmana, de mitja dotzena de concerts, amb un total d’actuacions que voreja aproximadament les 250 i unes capacitats, tal com marquen les mesures de seguretat arran de la Covid-19, de no més d’un miler d’espectadors.

La setmana vinent es posaran en marxa dos festivals més: Clara Peya, amb entrades exhaurides, inaugurarà al Pati d’Armes del castell de Montjuïc, el Sala BCN, impulsat per l’Associació de Sales de Catalunya i l’Institut de Cultura de Barcelona. I la cantant navarresa de soul Iseo obrirà el Cruïlla XXS amb dos concerts al Poble Espanyol que també han exhaurit les entrades. La setmana següent serà el torn del Grec (que s’obre dimarts però que no tindrà el seu primer concert a l’amfiteatre de Montjuïc fins al dia 7, quan hi toquen Manel, també sold out) i Fes Pedralbes, que ha relegat en el malagueny Pablo López la missió d’obrir el festival el dia 9.

La Covid-19, que ha provocat que la totalitat de gires internacionals previstes per a l’estiu se suspenguessin, farà també que els menús artístics d’aquests mesos a Barcelona siguin dominats per artistes catalans o de la resta de l’Estat. Dues excepcions, però: Van Morrison farà els dies 22 i 23 una visita llampec a Pedralbes i la cubana Omara Portuondo festejarà el seu 90è aniversari al Teatre Grec (la presència d’estrelles internacionals a Catalunya es completa amb la visita, a Porta Ferrada, de Jethro Tull). Independentment del lloc de procedència, però, les ganes de música en directe han fet que molts d’aquests concerts d’estiu (El Pot Petit, Judit Neddermann i El Petit de Cal Eril al Grec o Cala Vento a Sala BCN) hagin també exhaurit les entrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia