Llibres

Un 23 de juliol sense cotxes

El passeig de Gràcia quedarà tallat a la circulació el Dia del Llibre i de la Rosa

“Tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya ens han donat suport explícit”, afirma Ferrer

De mica en mica es van afermant les bases i els detalls del Sant Jordi de circumstàncies que se celebrarà el 23 de juliol i una cosa està quedant ben clara: les ganes i la unitat de tots els sectors implicats per aconseguir que sigui una gran festa.

“Estem treballant amb força tot el sector, junts, perquè sigui una bona diada del llibre i de la rosa, i això ja és una bona notícia”, considera Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya.

A hores d’ara, el Gremi encara està pendent d’un informe del Procicat, el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya, l’ens encarregat de marcar les línies d’actuació en un acte que s’evitarà que sigui massiu. A més de garantir l’accés a dispensadors de gel hidroalcohòlic i d’organitzar la circulació de la gent, hi haurà mesures per controlar l’afluència, l’aforament i les distàncies de seguretat.

El que ja es pot donar per segur és que cada llibreria podrà muntar una parada al carrer, “davant de casa”, com diu Ferrer. I que a Barcelona “es tancarà a la circulació de vehicles la part central del passeig de Gràcia i que, a Girona, l’Ajuntament ha ofert la Devesa i la plaça de la Independència”, hi afegeix Ferrer, per a qui és important “que tots els alcaldes i alcaldesses dels pobles i ciutats de Catalunya ens hagin donat suport explícit perquè, entre tots, aconseguim que sigui una gran festa del llibre i de la rosa”.

En aquest sentit, el dilluns 6 de juliol es reprèn oficialment la campanya Tot comença en una llibreria, que s’enfocarà a promoure la jornada del 23 de juliol amb una segona fase comunicativa més intensa i amb un nou format. Els interessats podran accedir a un kit de campanya perquè puguin incorporar-se a pàgines web i perfils socials, a més de fer-lo servir en suports com ara bosses, punts de lectura, samarretes, cartells...

Un altre tema definit és que les parades seran exclusivament de professionals de llibres i roses, amb unes mesures limitades (8x3 o 3x3 metres) i disposaran d’electricitat, tenint en compte que es preveu allargar la jornada fins a la nit. “La part negativa és que no es podran fer tantes signatures; una Belén Esteban, amb tantes cues, no hi podrà ser, però això té de bo que serà una festa més literària”, conclou Carme Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA