Música

Van Morrison, Judit Neddermann, La Mala Rodríguez, Sopa de Cabra i Miki Nuñez actuaran aquests mesos arreu de la ciutat

Una oferta de 250 concerts en festivals de Barcelona

Nits del Fòrum, Cruïlla XXS, Sala BCN, Pedralbes i Grec concentren l’oferta

La pandèmia ha deixat Barcelona sense grans festivals (Primavera Sound, Cruïlla i Sónar, entre d’altres, ja treballen per a l’edició del 2021), però no sense música. A la capital catalana s’hi celebren des de fa uns dies cinc iniciatives que es prolongaran tot l’estiu: Nits del Fòrum, Cruïlla XXS, Sala BCN, Fes Pedralbes i el Festival Grec, amb presència majoritària d’artistes catalans i, naturalment, les mesures sanitàries i de seguretat imposades per la Covid-19, entre les quals la inevitable reducció d’aforaments. S’hi celebraran, en total, més de 250 concerts.

Nits del Fòrum, a l’amfiteatre d’aquest espai del litoral barceloní, ha estat impulsat per l’equip del Primavera Sound i rep, fins a pràcticament finals de setembre, propostes en l’òrbita estilística d’aquest últim festival i una nodrida representació, també, de grups de versions. Hi actuaran, entre d’altres, Zenet, Los Punsetes, La Mala Rodríguez, Christina Rosenvinge, Carlos Sadness,Triángulo de Amor Bizarro, Pavvla, Mujeres, El Yiyo, Mishima, Toundra, Smoking Souls, Ketama, Hinds, Los Mambo Jambo, El Drogas, Javiera Mena, Núria Graham, Carolina Durante, Kiko Veneno, Joan Miquel Oliver, Diego El Cigala, Manel, El Petit de Cal Eril, Amaia i Dorian.

D’altra banda, el Cruïlla XXS, una versió ajustada als temps que vivim impulsada pels responsables del Cruïlla, es dispersarà per nou escenaris de la ciutat, entre els quals el Camp Nou, els jardins del Teatre Nacional, el Poble Espanyol o l’Anella Olímpica de Montjuïc. S’hi espera Miki Núñez, Itaca Band, Obeses, Doctor Prats, Sanjosex, Marina Rossell, Mazoni, Cris Juanico, Ebri Night, Balkan Paradise Orchestra, Maruja Limón, Pi de la Serra, Pau Riba, Ismael Serrano, Enric Montefusco, Sopa de Cabra, Lildami, Michael League, Sey Sisters, Blaumut i Joan Garriga, entre d’altres. Més enllà de la música, el Cruïlla XXS es completa amb propostes de stand up comedy, circ, arts de carrer i espectacles familiars.

Sala BCN, per la seva part, amb el pati d’armes del castell de Montjuïc com a únic escenari, és un festival impulsat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya amb l’Ajuntament que preveu destinar part de la recaptació a totes aquelles sales que, arran de la crisi, s’aguanten d’un fil. Des del 2 de juliol i fins al 20 d’agost hi actuaran artistes com ara Da Souza + Maria Lluïsa, Hidrogenesse, A Contra Blues, Vàlius, Tarta Relena, Niño de Elche, Fundación Tony Manero, Joana Serrat, Los Tiky Phantoms, Mourn, Brighton 64, Nakany Kanté, Nueva Vulcano i Ladilla Rusa.

El Festival de Pedralbes, que no tindrà una edició com la de cada estiu (el gruix d’artistes, com passa en altres festivals catalans, ha estat reprogramat per al 2021) però sí una de més reduïda que, amb el nom de Fes Pedralbes, portarà 35 espectacles des del 9 de juliol fins al 29 d’agost. Van Morrison, tot un cop d’efecte, hi actuarà dues nits seguides, i la resta d’oferta es completa amb les visites de Pablo López, Loquillo amb Gabriel Sopeña, l’Orquestra del Liceu, Ainhoa Arteta, Marlango, Paco Ibáñez, Hombres G, David Bisbal, Ara Malikian, Els Pets i Companyia Elèctrica Dharma, entre d’altres. Un segon escenari, al Village dels jardins, on hi haurà una àmplia oferta gastronòmica, rebrà actuacions d’artistes catalans com les de Meritxell Neddermann, Suu, Anna Ferrer i Maria Jaume.

El Festival Grec, finalment, que, a diferència d’altres mostres europees, va decidir tirar endavant l’edició del 2020, té en oferta durant tot el mes de juliol espectacles d’arts escèniques com ara Möbius, de la Compagnie XY; un díptic escènic a càrrec de la companyia belga Peeping Tom; i una Nit Tropical en homenatge a Xavier Cugat, així com concerts com els de Manel, Judit Neddermann, Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida i El Petit de Cal Eril.

Aquestes, però, no seran les quatre úniques propostes musicals de l’estiu barceloní. El Grec, en marxa fins a finals de mes, El Museu d’Història de Barcelona - MUHBA ofereix durant el mes de juliol quatre concerts de guitarra al Park Güell i el Festival de Blues de Barcelona, a Nou Barris, proposa fins al 12 de juliol concerts com els de la Barcelona Big Blues Band amb Dani Nel·lo, The Suitcase Brothers i Lluís Coloma Trio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA