Cultura

Un Fire!! divers i especial

La Mostra de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona celebra una edició en línia del 10 al 20 de setembre amb 43 films

La Mostra de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona Fire!! preparava una edició molt especial per al passat mes de juny i finalment començarà demà passat un festival que en serà, d’especial, però per altres motius. Antoine Leonetti, director d’aquest veterà festival organitzat pel Casal Lambda, explica: “Aquest any hauríem de fer l’edició número 25, però no li hem posat número, fem una edició en línia que anomenem ‘especial’, i ens reservem la celebració dels 25 anys per al juny del 2021.”

Després de cancel·lar l’edició presencial del juny, el mes habitual del festival, van optar per fer una mostra en línia a través de la plataforma Filmin, utilitzada per altres importants festivals catalans. “Crec que hem fet molt bé –valora Antoine Leonetti–. El nostre festival l’organitza una institució pública, el Casal Lambda, i no li podem fer córrer aquest risc, vam decidir de fer-ho en línia.”

Van optar per celebrar-lo entre el 10 i el 20 de setembre, unes dates que “no coincideixen amb els nombrosos festivals que hi ha a l’octubre o al novembre”, diu el director, i destaca com a avantatge de fer-lo en línia que “es podrà veure a tot l’Estat”.

Refer la programació

El canvi va obligar a refer tota la feina: “Vam haver de reprogramar tot el festival, perquè quan va arribar el confinament ja teníem la programació tancada. Algunes pel·lícules han caigut, en tenim d’altres... Estem molt contents amb la programació, tenim la millor mostra que podíem fer en la situació actual de pandèmia.” Aquest any han programat 43 pel·lícules –normalment en tenen entre 40 i 50–, que s’estructuren de manera similar a altres edicions. “Hi ha les seccions habituals: les oficials de llargmetratge, documentals i curtmetratges. Després hi ha dues seccions temàtiques, dedicades a la transsexualitat, Pantalla trans, i al cinema asiàtic, A l’est de l’Edèn.

Les novetats d’aquest any són una secció d’homenatge a un director, l’argentí Marco Berger, i dues retrospectives: Fire!! Goes freak, que és “més esbojarrada”, i Best of Fire!!, “amb tres pel·lícules ja programades, les millors del Fire!!” També destaca la nova secció Fire!! Pro: “Tenim una novetat important, la secció professional per al sector cinematogràfic, que inclou vuit entrevistes a directors i un actor i una taula rodona amb Marco Berger com a convidat especial. Parlarem de la producció, distribució i exhibició de cinema LGBTI.”

Antoine Leonetti diu que, com cada any, “és una edició molt diversa, no hi ha cap temàtica especial”. “Solem posar una temàtica per a la imatge gràfica de cada edició, però no tant per als continguts, aquest any la temàtica és que es fa en línia, en diem Fire!! At home, per remarcar-ho.”

Alguns títols destacats

El director de la mostra destaca alguns films de l’edició: el francobelga C’est ça l’amour ; Los fuertes, del director xilè Omar Zúñiga; l’argentina Margen de error, una comèdia de comèdia de Liliana Paolinelli; els documentals Indianara (Brasil) i Madame (Suïssa). Leonetti destaca la important producció a l’Amèrica Llatina de cinema LGBTI (de temàtica lesbiana, gai, bisexual, transsexual i intersexual).

Les pel·lícules es poden veure a Filmin del 10 al 20 de setembre. El film inaugural està disponible el dia 10 de 19 h a 21 h, i el de cloenda, el film animat suec Top 3, a partir de les 21 h del 20 de setembre. Hi ha un paquet de 25 euros que permet de veure tots els films i dona accés a una subscripció a Filmin durant tres mesos. Una sola pel·lícula costa 3,95 euros.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.