Música

‘Simfònics al Palau’ reobre amb reptes

El cicle Simfònics al Palau , una coproducció de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, arrencarà aquest dissabte amb una sessió doble (a les 18.30 i a les 21.30 h), i començarà amb Carmina Burana, de Carl Off, i una peça a cappella de Morten Lauridsen, O Nata Lux, interpretada pel cor jove de l’Orfeó Català com a homenatge a les persones que estan combatent la pandèmia des de primera línia. A més, al final de la temporada, en funció de l’evolució de la situació sanitària, el cicle farà una celebració especial de les noces de plata del cicle amb una Novena de Beethoven, que vol reunir els antics directors titulars de l’OSV en un mateix escenari.

Segons va explicar ahir el director titular de l’OSV, Xavier Puig, l’obra es dedicarà també a les “víctimes i famílies que en molts casos no han pogut fer ni un dol”, i ha reivindicat que la música serveix per a això. Després de la reflexió que permetrà l’escolta d’O Nata Lux, “esclatarà el plany” i queixa per la mala sort de Carmina Burana, que desembocarà en el cant a la vida i a l’amor, va avisar Puig. “Sabem que hi haurà un hivern cru, una tardor difícil, però tenim la confiança que arribarà la primavera i tornarem a gaudir de la primavera i del contacte social, i esperem arribar al mes de maig a fer-nos una abraçada beethoveniana amb la Novena Simfonia”, va assegurar.

Més enllà de la inauguració, en aquesta temporada, primer any de vida de la nova Fundació Òpera Catalunya, el Palau tornarà a oferir òpera amb els Amics de l’Òpera de Sabadell, amb dues produccions de capçalera: La flauta màgica, de Mozart, i Tosca, de Puccini, dirigides per Daniel Gil de Tejada. D’altra banda, el cicle també inclourà el Carnaval dels animals, de Camille Saint-Saëns, amb Brodas Bros, en una proposta de música simfònica fusionada amb música urbana que aspira a conquerir un públic familiar.

El cicle d’aquest any torna a oferir un espai a la formació barroca Vespres d’Arnadí amb la interpretació de Les quatre estacions, de Vivaldi, amb la violinista eivissenca Luna Tur. Així mateix, Beethoven també serà present amb amb un programa protagonitzat per dones –La Pastoral– i amb La Novena Simfonia, que clourà la temporada al Palau. Per altra banda, El Somni d’una nit d’estiu serà un dels plats forts de la temporada, que traduirà l’obra de Mendelssohn inspirada en l’obra de Shakespeare en un concert semiescenificat i amb Cor de Noies del Palau.

Una altra de les propostes destacades serà l’estrena d’una obra de Marc Timón, compositor convidat del Palau de la Música Catalana, al voltant de textos de la poetessa Irene Solà, narradora convidada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT