Art

Dalí no tanca

La Fundació Dalí mantindrà els tres museus oberts durant tot l’hivern

Amb horaris més reduïts, confien poder recuperar la normalitat a partir de l’1 de març

La Fundació Gala-Salvador Dalí ha decidit mantenir els tres museus oberts durant tot l’hivern. Després d’estar tancats gairebé quatre mesos a causa de la pandèmia i el consegüent confinament, el Teatre Museu Dalí de Figueres, el castell de Gala a Púbol (Baix Empordà) i la Casa Salvador Dalí de Portlligat (Alt Empordà) van reobrir les portes l’11 de juliol. Una obertura que en un principi s’havia anunciat amb l’objectiu de tornar a tancar equipaments el 13 de desembre per la prevista falta de mobilitat, però el bon ritme en la venda d’entrades va fer que l’obertura s’allargués.

I ara, després de l’anunci d’ahir, se sap que els equipaments es mantindran oberts –amb uns horaris més reduïts que l’habitual– al llarg de tot l’hivern tot confiant poder recuperar la normalitat a partir de l’1 de març.

Pel que fa al Teatre Museu Dalí, els horaris fins a finals de febrer seran els mateixos que ja s’apliquen des de dijous: obre de dimecres a diumenge de dos quarts d’onze del matí a tres de la tarda. Només estarà tancat el dia de Nadal i per Cap d’Any. Quant al Castell Gala Dalí de Púbol, també mantindrà els horaris fins al 10 de gener (els mateixos que el Teatre Museu). De tota manera, entre l’11 de gener i l’11 de febrer, el museu de Púbol tancarà, com ja feia habitualment. A partir del 12 de febrer tornarà a obrir amb els mateixos horaris però caldrà fer reserva prèvia. Finalment, la Casa Salvador Dalí de Portlligat seguirà un esquema similar a Púbol, tancarà un mes al gener. De tota manera, en aquest cas a partir del 2 de novembre el museu obrirà de dimarts a diumenge de dos quarts d’onze a les tres de la tarda, mentre que ara està obert fins a les sis. A partir del 26 de desembre i fins al 10 de gener, tornarà a ampliar l’horari fins a les sis de la tarda i posteriorment tancarà fins a l’11 de febrer. A partir del 12, el públic podrà accedir al museu de dimarts a diumenge de dos quarts d’onze a les tres de la tarda.

La decisió de mantenir oberts els museus s’ha pres d’acord amb els informes tècnics i econòmics preparats pels diferents serveis de la institució i després de constatar que les mesures preses aquest estiu han estat valorades positivament pels visitants, en termes d’experiència cultural i seguretat sanitària. Això sí, aquest calendari podrà reconsiderar-se segons l’evolució dels esdeveniments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

El Centre Cultural de Pineda confirma el pas al costat en l’organització del festival

PINEDA DE MAR
girona

El Festival Acoustic Vell celebra l’edició XXVI

Girona
cinema

‘Traca’ i ‘Anhel de llum’ guanyen el festival de curts en català d’Òmnium

bArcelona
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA