Patrimoni

El COAC rep plànols i croquis de Pericas i Manuel Martín

L’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) ha rebut en donació documentació diversa dels arquitectes Manuel Martín (Madrid, 1938) i Josep Maria Pericas Morros (Vic, 1881-Barcelona, 1966) que permet ampliar el coneixement de l’arquitectura contemporània del país. La donació de Manuel Martín Madrid, formalitzada el passat 14 d’octubre, la formen més de 400 expedients d’entre els anys seixanta del segle XX fins a l’actualitat, i completen els croquis i dibuixos d’algunes de les seves obres que el mateix Martín ja va donar el 2006. Entre aquesta nova documentació destaquen el desenvolupament del sector Cobega a Sarrià de Ter amb l’Espai d’Entitats, l’Auditori o la Biblioteca (2002-2007); projectes per al Patronat de la Santa Creu; habitatges unifamiliars i plurifamiliars de promoció privada a la província de Girona; la fàbrica de l’Artesana d’Olot (1972-1973); la panificadora de Bordils (1978) o l’Escola de Fornells de la Selva (1995-2000). Pel que fa a Pericas, company de promoció de Rafael Masó i, junt amb ell, representant màxim de l’arquitectura noucentista, la donació, formalitzada pels seus nets, Enric Pericas Bosch i Josep M. Claparols i Pericas, comprèn un plànol de gran format i la correspondència i anotacions referents al projecte de la Clínica de Malalties Nervioses de Santa Coloma de Gramenet, en la qual va col·laborar Masó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA