Patrimoni

Reformen el Tresor de la Catedral per potenciar el Tapís

El bisbat i les administracions invertiran 1,6 milions d’euros a reordenar l’espai i ampliar el discurs cronològic

Amb l’objectiu de potenciar les principals obres d’art del Tresor, el Capítol de la Catedral de Girona reordenarà l’espai per tal de dedicar una sala més adequada al Tapís de la Creació, la gran joia del romànic europeu, i habilitar dues sales més on es proposarà un recorregut cronològic per mitjà d’altres objectes artístics procedents de la catedral romànica i gòtica. En un altre espai s’hi presentarà l’aixovar que històricament ha servit per al culte a la Catedral. L’operació comportarà la suspensió temporal de les visites culturals a la Catedral i a la Basílica de Sant Feliu, des del novembre fins a principis de desembre, i des de mitjan gener fins a principis de març.

El cost de les obres, segons informa el bisbat, serà d’1.600.000 euros aproximadament, dels quals les administracions aportaran el 50% (600.000 euros, la Generalitat; 100.000 més, el Ministeri de Cultura, i 150.000, la resta), i l’altre 50% l’assumirà la Catedral. El projecte formava part inicialment de les convocatòries del fons europeu Feder, que es va suspendre per la pandèmia. La reorganització del Tresor, que conté, a més del Tapís, el Beatus, les creus processionals, l’arqueta d’Hixam II i el segell d’Ermessenda de Carcassona, era un tema pendent després de restaurar, ja fa uns anys, el conjunt de l’altar major. En especial la sala on s’exhibeix el Tapís, que impedeix les visites en grup nombrós. De fet, el seguiment a través de les audioguies indica que és un dels punts menys escoltats tot i ser el més rellevant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA