Cinema

esdeveniment virtual i gratuït

La fira b’Ars fa visible el talent dels efectes visuals i l’animació

Barcelona International Arts & VFX Fair celebra avui i demà la seva setena edició

Els responsables dels VFX d’‘El senyor dels anells’ protagonitzaran una trobada virtual

La fira d’efectes visuals b’Ars, Barcelona International Arts & VFX Fair torna a ser el punt de trobada, avui i demà, dels professionals, els aficionats i els estudiants dels efectes visuals (VFX), l’animació, la realitat virtual (VR), la realitat augmentada (AR) i els videojocs. Es tracta ja de la setena edició d’una fira que aquest any presenta com a novetat que és 100% virtual i gratuïta.

En la programació destaca el Digital Pub, la reunió virtual de la Germandat Weta que permet sentir els creadors dels efectes visuals de la trilogia d’El senyor dels anells; les conferències sobre els VFX de la pel·lícula de Netflix Project power i els del llargmetratge d’animació Josep, i el debat sobre les dones en la indústria de l’animació de l’Associació MIA.

La fira mantindrà la seva programació habitual de conferències i panel discussions a càrrec d’experts nacionals i internacionals; workshops adreçats a estudiants i professionals del sector; i una fira de treball i mercat de pràctiques amb empreses del sector dels VFX, l’animació, els videojocs i 3D.

Entre el talent destacat d’aquest any hi ha Adam Valdez, va guanyar l’Oscar als millors efectes visuals per El libro de la selva (2016); Colin Doncaster, guanyador d’un dels Oscar que l’Acadèmia de Hollywood atorga als avanços tecnològics aplicats a la cinematografia, i Jason Schleifer, director creatiu dels serveis en línia d’Amazon.

El certamen internacional torna a apostar pel lema Revealing the invisible, perquè manté la lluita per donar visibilitat al talent creatiu que hi ha darrera del sector de l’animació i els VFX. Els VFX formen part de la postproducció: són els efectes visuals que es donen a imatges ja creades o manipulades un cop han estat gravades. Amb aquests efectes es poden modificar els paisatges, escenaris i les accions, així com crear mons, criatures i personatges increïbles. Els VFX sempre van de la mà de l’animació 3D i són una part imprescindible d’una pel·lícula, un videojoc, un anunci publicitari i, els darrers anys, de totes les noves tecnologies que utilitzen la realitat virtual i la immersiva.

La fira b’Ars ofereix una sèrie de conferències i panel discussions a càrrec d’experts nacionals i internacionals del sector de l’animació i els VFX com és el cas de la conferència Josep, la pel·lícula entre bastidors, que comptarà amb l’assistent de direcció Juan Carlos Concha Riveros. Aquesta producció franco-catalana narra la història de Josep Bartolí un dibuixant català que va patir l’exili i l’internament als camps de concentració francesos. Dirigida per Aurel, Josep ha estat distingit amb la prestigiosa etiqueta Selecció Oficial del Festival de Cannes 2020.

En la sessió Els VFX darrere de Project power, el director creatiu i supervisor de VFX de Framestore, Ivan Moran, revelarà el procés creatiu des de l’art conceptual inicial fins al VFX explosiu final de la pel·lícula de Netflix. Ivan Moran ha treballat en èxits com The Matrix Reloaded, El Senyor dels Anells, El caballero oscuro i dos títols d’Alfonso Cuarón: Harry Potter i el presoner d’Azkaban i Hijos de los hombres.

En el certamen també es reflexionarà al panel discussion El futur del cinema: Solucionarà la ‘Virtual Production’ el cinema en un món en pandèmia?, a càrrec de professionals de l’acadèmia d’efectes visuals britànica Escape Studios.

La fira b’Ars també ofereix tallers adreçats a diferents perfils professionals i estudiants, en què els inscrits tenen l’oportunitat de treballar activament amb reconeguts professionals de la indústria. Els tallers d’enguany són Disseny d’un Concept Art per a pel·lícules de VFX, Creació d’animacions realistes amb referències, Blender, suite completa i gratuïta per l’artista digital; Personatges i emocions, i Quan, com i què planificar en una sèrie o pel·lícula d’animació.

Com és habitual, b’Ars posarà a l’abast dels inscrits la fira de treball o job fair, un espai de cerca de feina i talent on professionals i estudiants entren en contacte amb empreses nacionals i internacionals i opten a potencials ofertes laborals en el sector de l’animació, dels VFX, videojocs i 3D. Hi participen les empreses nacionals El Ranchito, Teidees, 3 Double Producciones, Dare Planet Studios, Mago Production, Lightbox Animation Studios, VR Max Technologies i les internacionals Light House Studios (Irlanda) i Axis Studios (Regne Unit).

La fira b’Ars està organitzada per Minimo VFX, estudi d’efectes visuals situat a Barcelona amb una llarga experiència en el món dels efectes visuals, i l’associació cultural Perpetuum Mobile.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA