cultura

Carles Santos i Llorenç Barber uniran les seues músiques al mig del riu Ebre

«L'encontre de les barcasses al tardet» serà un dels plats forts del festival Bouesia de Deltebre

A Deltebre, el diumenge de Resurrecció, quan la imatge de la Verge Maria es troba amb la de Jesucrist, no sonen les campanes sinó les escopetes dels caçadors del poble. Partint d'aquesta imatge, el músic Miquel Àngel Marín, l'ideòleg del festival Bouesia de Deltebre, ha volgut involucrar en el festival d'enguany a la societat de caçadors Sant Miquel de la Cava, que té més de 600 socis i que mai havia participat activament en aquest certamen que ja arriba a la seua sisena edició. Per Marín, la trobada al mig del riu Ebre entre dos monstres de la música contemporània actual com són Carles Santos i Llorenç Barber té gairebé tanta mística com l'encontre entre la Verge i Jesucrist, d'aquí la presència dels caçadors dalt de les dues barcasses, la de Garriga i la de la Cava. «És la primera vegada que aquests dos músics actuen junts», va remarcar Marín, tot destacant que serà un espectacle únic: «Només es podrà fer aquell dia i allí», va afegir-hi, tot destacant que també es vol donar un protagonisme especial a les barcasses ara que les obres del nou pont entre Sant Jaume i Deltebre estan a punt d'acabar.

El concert de música ficció, tal com l'han definit els seus creadors, començarà a dos quarts de nou del vespre, amb el sol caient del tard, i està previst que un transbordador surti de Sant Jaume i l'altre de la part de Deltebre. Aquest espectacle serà un dels plats forts del Festival Bouesia de Deltebre d'enguany, que començarà el dissabte 17 de juliol. Enguany hi ha menys pressupost i, per tant, menys concerts però es manté l'Aplec de Bouetes pel mateix divendres dia 30 de juliol i el Regsexcital de Bouversos, pel dissabte dia 31 de juliol.

Concert de Carles Santos al Mas

El pianista i compositor Carles Santos també oferirà un altre concert a les Terres de l'Ebre aquest estiu, concretament serà el dissabte dia 7 d'agost al Mas de Barberans. Es tracta d'un concert promogut per la Fundació Rey Jaime I de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, una fundació de la qual Carles Santos és patró. «L'objectiu és promoure activitats culturals a tots els pobles de la mancomunitat i principalment aquells que per les seues dimensions se'ls fa difícil organitzar concerts com el de Carles Santos», va explicar la presidenta de la fundació i també alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura. Concretament, al Mas, Carles Santos oferirà un concert gratuït de piano a l'església del municipi. «Tocarà temes propis», va avançar Ventura, la qual va recordar que en la mateixa línia l'any passat el músic i compositor de Vinaròs també va oferir un concert a Vallibona, a la comarca valenciana dels Ports. Més espectacular encara va ser l'espectacle que, juntament amb el motorista Adam Raga, va oferir el 2008 al pont de l'Olivar d'Ulldecona, en el qual Raga va pujar amb la moto dalt del piano de Santos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic