cultura

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

Corçà ofereix música a la fresca durant tres dies

El guitarrista empordanès Carles Bech farà un concert de temes de jazz i bossa nova acompanyat de la veu de la cantant Anna Herrero i d'una base rítmica amb Juanma Morer a la bateria i Fèlix Serra al contrabaix. Un concert carregat de swing i de saudade, amb sonoritats brasileres, colors de blues, soul i bolero.

Liderats pel saxofonista bisbalenc Genís Bou, The Gramophone Allstars destaquen pel fet de combinar talent musical amb joventut. En són bons exemples la cantant Judit Neddermann (última incorporació del grup i promesa del jazz vocal català) i el contrabaixista Vic Moliner, puntes de llança d'un grup que completen Sidru Palmada (trombó), Andrés Tosti (trompeta), Aleix Bou (bateria), Jordi Casadesús (guitarra) i Eloi Escudé (piano i teclats). El seu disc és el resultat d'un any i mig de feina. Un disc d'homenatge al món del vinil, Simbiosi està dividit en dues cares de personalitat ben marcada, separades per un interludi improvisat. La primera, Aromes jamaicanes, representa la vessant més skatalítica de TGA. Ska i reggae es barregen amb dosis de soul, funk, latin i bogaloo. La faceta més personal, atrevida i singular del grup, però, s'ha de buscar en les atmosferes jazzístiques: més improvisació, harmonies sofisticades, canvis de compàs i, en definitiva, més jazz. Però, això sí, sense perdre mai la connexió amb Jamaica.

Sandy River Jazz Band interpreta el jazz més tradicional, i el nucli del seu repertori arrela en la recreació dels enregistraments que, amb la producció de John Hammond, va fer Billie Holiday acompanyada pels músics de la Count Basie Orchestra durant els anys 1937/38. Els components de Sandy River Jazz Band, són sis músics de jazz amb una llarga experiència. Han col·laborat amb grups com ara La Vella Dixieland, La Locomotora Negra, Terrassa Dixie Sextet, Jubilee Jazz Orchestra, Maresme Jazz Big Band, Orquestra Plateria, Lucky Guri Sextet, Swing Set i molts altres. Des del 2005 s'han unit en aquest projecte per gaudir i fer gaudir amb la música, i intentant fer justícia a dos personatges clau de la història del jazz: Billie Holiday i Lester Young.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Laura Vancells, estudiant en pràctiques del departament de comunicació de la Universitat de Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa