Cultura

ICOM Espanya considera que calia esperar a la sentència definitiva abans de traslladar l’art de la Franja a Barbastre

Sosté que ha de prevaldre el principi de prudència i la conservació i limitar manipulacions i moviments dels béns

El Consell executiu d’ICOM Espanya, el Comitè espanyol del Consell Internacional de Museus, ha reiterat la conveniència de diferir el trasllat dels béns en litigi fins a esgotar-se les instàncies de recurs, “per evitar operacions no definitives que puguin comprometre la integritat dels béns”.

Així s’ha pronunciat en un comunicat aquesta ONG que agrupa professionals i museus de l’Estat en relació amb el trasllat de l’art la Franja del Museu de Lleida al Museu Diocesà de Barbastre, dut a terme a partir de l’execució provisional d’una sentència.

ICOM Espanya considera que “ha de prevaldre el principi de la prudència i la prioritat de la conservació dels béns, limitant, tant com sigui possible, les manipulacions i trasllats fins que aquests siguin definitius”.

El Comitè espanyol del Consell Internacional de Museus assenyala que aquesta proposició, que es recull en el punt sisè del ‘Decàleg de recomanacions per als casos de reclamació de béns culturals dels museus’ aprovat des del Consell executiu d’ICOM Espanya el 20 d’abril del 2020 i que es publicarà en el pròxim número de la revista ‘museos.es’ de la Subdirecció General de Museus Estatals, “hauria de ser presa en consideració com a bona pràctica en aquest o altres litigis i reclamacions que puguin sorgir en el futur sobre els drets de titularitat relatius als béns custodiats per les institucions museístiques” d’arreu de l’estat espanyol.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.