Llibres

Diada sense llistes ni esmorzars multitudinaris

No és previst que aquest vespre es faci pública la llista de llibres més venuts

Les firmes de llibres, garantides

El Gremi de Llibreters de Catalunya aquest any no enviarà als mitjans la llista de llibres més venuts, feta a corre-cuita el mateix dia de Sant Jordi. Una valoració global de com ha anat la jornada, sí que la comunicaran.

Patrici Tixis, president de la Cambra del Llibre de Catalunya, ha declarat molts cops que sumant totes les vendes de la llista no arriben a 5% del total de vendes. Tenen tota la raó, però això no treu l’interès festiu, sobretot entre autors i editors, de saber quin llibre ha estat el més venut, o els tres, cinc o deu més venuts. És una competició que forma part de la tradició, amb poc pes en les vendes, però un ganxo informatiu molt atractiu.

Avui tampoc es veurà una altra tradició, la dels esmorzars multitudinaris per als autors, editors, periodistes, polítics... El Palau de la Virreina n’acollirà un, però molt restringit, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Grup 62 en farà un, també, amb només tres autors: Maria Barbal, Gerard Quintana i Francesc Serés, tres dels seus premiats.

A migdia tampoc hi ha previst cap dinar a la seu de cap editorial ni cap festa de final de Sant Jordi.

Tot plegat, però, no ha de desmoralitzar ningú, perquè són tradicions que es podran reprendre els pròxims anys i el que importa és que els llibres han tornat als carrers, molts autors signaran als espais habilitats i a les llibreries i els lectors, a qui més pertany la festa, podran comprar llibres i roses.

Jordi Savall, premi Prat de la Riba, que atorga l’IEC

El pati de la Casa de Convalescència (al carrer del Carme de Barcelona), seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), acull, avui a les 12 h, el lliurament de la gairebé quarantena de premis, beques i ajuts Sant Jordi de l’IEC.

Joandomènec Ros, president de l’IEC, presidirà l’acte, acompanyat de la resta de membres del consell de govern de l’IEC. El premi estel·lar, es podria dir, és el Prat de la Riba, fundador de l’IEC, que ha estat atorgat a Jordi Savall per la seva trajectòria artística i acadèmica en la recerca musicològica de la música antiga i, en particular, de la del nostre país. Alejandra Valencia rebrà el premi Creu Casas i Pau Castell, el Rafel Patxot, entre molts altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona