Música

Crítica

música

Promet

L’entusiasme i la militància desacomplexada en la recerca de nous públics per a la música antiga sembla erigir-se en un dels eixos de la quarta edició d’Espurnes Barroques. Sigui amb els ja habituals diàlegs entre música i gastronomia, construïts entre la direcció artística de Josep Barcons i el gastrònom Jaume Biarnés, sigui amb un concert de classicisme amb instruments originals en un espai insòlit com una fàbrica de cervesa artesanal, ningú pot negar que Espurnes Barroques promet. És cert que el festival juga amb pressupostos molt ajustats, però l’entusiasme i la imaginació fan miracles.

Dissabte, a la col·legiata de Sant Vicenç de Cardona, el cada dia més interessant Ensemble O Vos Omnes ens va immergir en un espectacle sonor que va acabar sent més un producte sorgit de la influència i recepció dels discs de Jan Garbarek amb The Hilliard Ensemble que no la troballa d’una veu musical pròpia i autèntica. Bé és veritat que Josquin des Prez és molt Josquin i sembla no admetre gaire noves capes sonores amb la fusió, però és indubtable que vam poder gaudir de la bellesa, l’equilibri i l’afinació del conjunt que dirigeix Xavier Pastrana.

L’endemà, a Valls de Torroella, l’Acadèmia 1750 va presentar un sugerent programa de patrimoni musical ibèric (Basset, Narro, Astorga), a més d’Avison i Pergolesi. Concebut a partir de les acadèmies musicals que se celebraven a Barcelona a finals del segle XVIII i de les quals el baró de Maldà va deixar testimoni escrit, interès patrimonial a banda, la sorpresa va ser la descoberta de l’excel·lent clavecinista Inés Moreno, que va fer passar una bona estona en el concert per a dos clavicèmbals de Pergolesi.

IV Espurnes Barroques
Dissabte, 22 i Diumenge 23 de maig. Cardona i Valls de Torroella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia