cultura

Exigeixen la protecció dels búnquers de Nules

Iniciativa traslladarà a les Corts la reivindicació dels participants en un dels cursos d'estiu de la Universitat Jaume I que han denunciat la realització d'obres pròximes a les fortificacions de la Guerra Civil

La diputada d'Iniciativa i portaveu adjunt de Compromís, Mónica Oltra, ha exigit a la Conselleria de Cultura que s'implique en la preservació i posada en valor dels búnquers de la Guerra Civil de Nules, després que des de la Universitat Jaume I de Castelló s'ha advertit que unes obres poden en estar posant en perill la conservació i integritat.

La denúncia va ser formulada pels assistents al Seminari d'Història Local i Fons Orals de la Universitat Jaume I, que van visitar els búnquers la passada setmana en el marc de les activitats del curs d'estiu de la Universitat Jaume I La batalla de Llevant en la Guerra Civil espanyola: una victòria oblidada.

Iniciativa ha exigit a la conselleria que investigue si les obres han danyat els búnquers —els de major entitat dins de l'arquitectura militar de la Guerra Civil al País Valencià, segons els experts— i han anunciat que està meditant presentar una proposició no de llei per al proper període de sessions de les Corts per exigir mesures concretes de protecció. La formació ecosocialista exigeix incoacions per declarar BIC les fortificacions de la Guerra Civil, “més enllà de les proteccions genèriques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia