Altres

Som Cultura anima el novembre amb més experiències

La 6a edició presenta 50 propostes culturals per als caps de setmana de novembre en format presencial i digital

La programació de Som Cultura, el festival de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, proposa activitats presencials i familiars de descoberta del patrimoni i d’immersió en l’art a través d’un conjunt de propostes a distància i gratuïtes durant el novembre. Després de l’èxit de la campanya anterior en el format virtual per causes majors, Som Cultura manté una oferta híbrida amb 26 propostes en línia i 23 de caràcter presencial, programades per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació.

Novetats com la visita a l’espai Circusland de Besalú, l’experiència de La Selva de fa 2.000 anys de la mà d’un arqueòleg, l’esmorzar literari sobre Josep Pla, la gimcana digital a Castelló d’Empúries, el joc de pistes a Setcases, enigmes i misteris a Sant Joan de les Abadesses o la representació teatral L’últim daiquiri, de Lloret de Mar, són algunes de les propostes que destaquen d’aquesta edició.

La presentació de la programació va tenir lloc ahir a la Sala del Tapís de la Creació del Tresor de la Catedral, en un acte en què van participar Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Norbert Bes, director del patronat, i Joan Piña, director del Museu Tresor de la Catedral de Girona. Noguer va manifestar que Som Cultura “pretén ser un esdeveniment transversal en què participin el sector cultural i els sectors de l’hostaleria i la restauració; aquesta activitat ha de contribuir a desestacionalitzar els festivals i el turisme i crear dinamisme a la demarcació”. El festival ofereix una selecció d’activitats especials per redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

Sense anar més lluny, la mateixa catedral ha organitzat una visita guiada als tres elements de la Girona episcopal (la catedral, la basílica de Sant Feliu i el Museu d’Art de Girona), així com una visita virtual a l’orgue, que gràcies a les noves tecnologies ens permet endinsar-nos al seu interior. Cal tenir en compte que s’han renovat espais expositius del tresor de la catedral, com el que acull l’inigualable Tapís de la Creació.

Les inscripcions per a les activitats presencials del Som Cultura 2021 es poden tramitar a través del web somcultura.com , i tindran un cost d’entre 2,5 euros i 18 euros per persona. En el cas de les activitats digitals, no cal inscripció prèvia i totes seran gratuïtes.

LA XIFRA

49
experiències culturals són les que s’han programat aquest any: 23 de presencials i 26 en línia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA