Llibres

Gavarres reedita els dietaris de Pairolí

El llibre es presenta avui a la Llibreria 22, com a pròleg d’un viatge literari pels escenaris vitals de Pla i Pairolí

En el marc de les activitats promogudes per l’Editorial Gavarres per commemorar el 10è aniversari de la mort de l’escriptor i periodista Miquel Pairolí (1955-2011), avui es presenta a l’Espai 22 de Girona el llibre Dietaris, de Miquel Pairolí, que reuneix tres de les seves joies literàries més destacades: Paisatge amb flames (Columna, 1990), L’enigma (La Campana 1999), i Octubre (Acontravent, 2010). El 2016, ja es van reunir aquests tres dietaris en el volum La vida a la menuda, publicats per Curbet i la Fundació Valvi, però actualment el llibre està descatalogat. Ara, les 400 pàgines de Dietaris es presenten amb una portada il·lustrada per Àngel del Pozo i un pròleg de l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, titulat Beveu el vi, gaudiu la mel: frases extretes del recordatori que Pairolí va deixar escrit per als assistents al seu funeral, el 8 de juliol del 2011, al tanatori de Girona.

La presentació d’avui a la Llibreria 22 començarà a les 7 del vespre i anirà a càrrec de l’escriptor i periodista Antoni Puigverd i del director de l’ Editorial Gavarres , Àngel Madrià. La presentació serà el pròleg del Viatge literari Miquel Pairolí - Josep Pla, que Gavarres ha organitzat aquest cap de setmana als llocs on van viure els dos autors, Quart, Girona i Palafrugell, coincidint amb el 40è aniversari de la mort de Pla. Més de 90 persones han exhaurit les places previstes per a les activitats que tindran lloc dissabte a Quart i Girona, amb rutes literàries i lectures als espais de Pairolí, i diumenge a Palafrugell, on un acte conduït per Xavier Pla vincularà l’obra dels dos escriptors.

El 25 de novembre s’ha programat a la Casa de Cultura de Girona la taula rodona Pòsit o rovell. El pas del temps en Josep Pla i Miquel Pairolí, amb Jordi Llavina, Rosa Font, Francesc Montero, Lourdes Toledo i Xavier Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA