Llibres

Una història de llibertat, del Montseny a Irlanda

L’escriptora torderenca Noemí Boixader (1977) presentarà avui la seva primera novel·la, Un estornino llamado Saoirse ( Letrame ) a la Llibreria 22 de Girona, en un acte que començarà a les 7 de la tarda i en què estarà acompanyada per Xavier Piqueras. La història que narra Boixader comença en una localitat situada a la falda del Montseny, on una dona anomenada Ada, òrfena des de molt petita i en plena crisi vital, se’n va a Irlanda a la recerca dels seus orígens i d’una nova vida. Allà descobreix que els seus pares havien estat membres de l’Exèrcit Republicà Irlandès, l’IRA, i que el seu nom real és Saoirse, que significa llibertat en gaèlic. Mentre indaga en els orígens de l’IRA i de la lluita dels irlandesos contra el domini anglès, Ada entra també en un procés de renovació personal: “Hi ha un paral·lelisme entre ella i l’illa d’Irlanda: totes dues busquen un mateix somni, la llibertat. La qüestió és saber quin serà el cost que totes dues han d’assumir per assolir aquest somni”, explica Noemí Boixader . Els esforços d’Ada per intentar esbrinar quin va ser el tràgic destí dels seus pares la portaran també a “conèixer massa tard l’amor de la seva vida”.

En la presentació d’avui, se sortejarà entre els assistents un petit detall d’agraïment i unes book boxes del llibre, amb detalls irlandesos “per regalar aquest Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA