Cinema

Atrapats per la passió del cinema

L’Acadèmia del Cinema Català nomena els sis nous membres d’honor del 2021

“Bigas Luna em va demanar que fes el vestuari de la seva primera pel·lícula i vaig veure un món del qual no vaig poder escapar.” Consol Tura, directora de càsting i dissenyadora de vestuari, explicava així com va començar al món del cinema, l’any 1976. Les pel·lícules i les circumstàncies canvien, però els altres cinc professionals que van ser nomenats ahir nous membres d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català, en un acte al Teatre Zorrilla de Badalona, van mostrar la mateixa passió per la seva feina. Tots van confessar també que es van sorprendre i alegrar molt quan van rebre la notícia d’aquest nomenament, que des del 2009 ha distingit una seixantena de professionals de diferents àmbits de la indústria.

A més de Consol Tura, els nous membres d’honor són la cineasta Rosa Vergés, el director del festival DocsBarcelona i productor Joan Gonzàlez, la maquilladora Maru Errando, el director artístic i escenògraf Cesc Candini i l’enginyer i cap de so directe Joan Quilis.

“El cinema és un treball d’equip, i nosaltres no seríem res sense ells”, va dir la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell, que va subratllar que, a més de la directora Rosa Vergés, aquest any s’han distingit cinc professionals del cinema dels que habitualment no surten a la fotografia.

En una trobada amb la premsa a l’Hotel Arts, ahir al matí, Joan Gonzàlez va explicar: “Em vaig proposar contribuir a desenvolupar el documental al meu país, i això vol dir que la gent s’hi pugui guanyar la vida.” Maru Errando va destacar: “A cada pel·lícula t’hi fiques i te l’has de jugar; sempre hi ha imprevistos, i les circumstàncies mai van a favor del maquillatge.” Cesc Candini confessava: “M’ho passo millor preparant les pel·lícules, buscant materials, textures, fustes, roba..., que rodant.” Rosa Vergés va recordar que, temps enrere, “si deies que et dedicaves al cinema, et preguntaven què més feies a part”. Ara, i això ho podrien subscriure també els altres membres d’honor, diu: “No puc estar més orgullosa d’haver dedicat la meva vida al cinema.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA