Llibres

Mor l’escriptor i polític Antoni Dalmau

L’escriptor i polític Antoni Dalmau Ribalta (Igualada, 1951), que va ser president de la Diputació de Barcelona entre el 1982 i el 1987, va morir ahir, arran d’un accident a casa seva.

Dalmau va iniciar la seva carrera política durant la Transició i va ocupar diversos càrrecs públics fins al 1999, sempre vinculat a les sigles del PSC, partit que va abandonar el 2013 per desavinences amb la cúpula. Va ser regidor de la seva ciutat natal en dos períodes diferents, 1979-1983 i 1987-1991, entre els quals va exercir com a edil de l’Ajuntament de Barcelona.

L’any 1979 també va ser elegit diputat provincial, i entre el 1982 i el 1987 va presidir la Diputació de Barcelona. Sota la seva presidència es va dur a terme la reforma administrativa d’aquesta institució, es va cedir el Palau de la Generalitat al govern autonòmic i es va construir una nova seu per a la Diputació a l’edifici Can Serra, entre d’altres accions.

Va ser diputat al Parlament entre el 1988 i el 1999, vicepresident de la cambra catalana entre el 1988 i el 1995, i president de la comissió de cultura del Parlament català fins al 1999.

Molt vinculat al món cultural, entre el 1988 i el 2013 va dirigir la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona, i també va fundar la publicació Revista d’Igualada.

En la seva faceta d’escriptor, Dalmau és autor d’una vintena de títols, entre novel·les i assajos de divulgació històrica, molts dedicats als càtars i també a l’obrerisme, la Setmana Tràgica i la Guerra Civil. Destaquen títols com Capsa de records, Naufragis quotidians, L’amor de lluny, Primavera d’hivern i Terra d’oblit. El vell camí dels càtars (premi Néstor Luján), entre d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona