cultura

Musicant medieval

La setena edició del Musicant de Campllong, el Cicle de Música del País que dirigeix Albert Bosch, comença avui (21.30 h) a l'església parroquial, amb l'actuació del Cor La Xantria; el contratenor Jordi Domènech; el Cor d'Homes de Manlleu, dirigit per Buia Reixach, i l'organista Jonathan Carbó, i tot plegat sota la direcció de Pere Lluís Biosca. La primera vetllada del Musicant estarà dedicada a la música medieval i el programa el componen fragments del Llibre vermell de Montserrat, el Còdex del monestir de Ripoll, la Missa de Barcelona i el Cant de la Sibil·la. Aquest últim, amb els seus orígens a Ripoll al segle X, és un dels drames litúrgics més antics que es conserven i que encara s'interpreten, a Mallorca i l'Alguer la nit de Nadal, i també s'ha recuperat en altres punts del país. La Sibil·la és la terrorífica anunciadora de l'arribada del judici final.

El Musicant, que finalitzarà divendres, també compta en el programa amb les actuacions d'Assumpta Fontanals (soprano) i Antoni Mas (piano), prevista per demà; el grup Percussions de Barcelona, dijous, i el grup ampostí de música popular Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona