Música

Pedralbes respira

Simply Red, Tom Jones, Paul Anka i Diana Krall, entre els 34 artistes de la 10a edició del festival barceloní

Martín Pérez es mostra convençut de poder celebrar el festival almenys cinc anys més

Amb la tranquil·litat que li dona haver guanyat el concurs públic organitzat per l’Ajuntament (al qual, finalment, no es va presentar cap altra promotora) i, per tant, poder fer ús, un estiu més, dels jardins, Concert Studio va presentar ahir la integritat de la desena edició del Festival de Pedralbes, formada per 34 artistes entre el 7 de juny i el 24 de juliol. D’aquests artistes, alguns dels quals repescats de la frustrada edició del 2020, la immensa majoria, com assenyalava ahir Martín Pérez, director del festival, tenen prou renom per exercir funcions de caps de cartell.

Desfilaran per Pedralbes músics veteraníssims com ara Raphael (18 de juny), Tom Jones (25), Paul Anka (12 de juliol) o els ja anunciats Patti Smith (16 de juny), Nile Rodgers + Chic (21), The Beach Boys (29) i George Benson (13 de juliol); distingides figures del pop, part de la banda sonora d’una era, com els britànics Simply Red (8 de juny) i els noruecs A-ha (27); ídols llatins com ara Andrés Calamaro (15 de juny) Jorge Drexler (30) o Juanes (14 de juliol), i artistes catalans com ara Blaumut (10 de juny), Els Amics de les Arts (17) o Loquillo (13 de juliol). La programació es completa amb visites, entre d’altres, de James Blunt (que inaugurarà el festival el 7 de juny), Crystal Fighters (que el clausuraran el 24 de juliol), Jethro Tull (12 de juny), Madness (22), Crowded House (2 de juliol), Alan Parsons Live Project (6 i 7 de juliol), Kool & The Gang (19), Gilberto Gil (21), Ben Harper (22) i Diana Krall (23).

Compromís del govern

Pérez no es va mostrar ahir preocupat per la continuïtat del Festival de Pedralbes, malgrat que l’espai on se celebra, des del mes passat, ha deixat de ser propietat de l’Ajuntament per ser-ho del govern de la Generalitat. El director del festival va assegurar ahir que té “per escrit” un compromís amb el govern de prorrogar el conveni amb Concert Studio per un període d’almenys cinc anys. “I estic segur que la Generalitat complirà els seus compromisos”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

festival

Barcelona Poesia, amb tot de gestos quotidians

Barcelona
SALT

Arriba la segona edició del Festival L'Inevitable

SALT
cultura

Comencen les obres d’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell

TORTOSA
novetat editorial

Verdaguer, l’autor català més biografiat

Barcelona
Crítica

Set de... coherència

TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)