Música

Un 67è Maria Canals entre compositores

78 pianistes de 28 nacionalitats diferents, un dels quals català, participaran, entre els dies 26 de març i 7 d’abril al Palau de la Música Catalana, en el 67è Concurs Maria Canals, amb Corea, la Xina i el Japó com a països més representats. Més enllà de números i nacionalitats, però, el Maria Canals es convertirà en el primer gran certamen que obliga els seus concursants a interpretar almenys una obra d’una dona compositora, una iniciativa pionera, asseguren fonts del festival, “en un món, el de la creació clàssica i contemporània, molt masculinitzat”. La iniciativa permetrà que, en el concurs, s’escolti música de fins a 40 compositores, entre les quals Clara Schumann, Teresa Catalán i Lili Boulanger, així com de les catalanes Alicia Larrocha, Carlota Garriga i Mariona Vila. El concurs, d’altra banda, també ha encarregat una obra inspirada en Maria Canals al compositor català Marcos Fernández, que nou concursants han incorporat en el seu repertori.

Autoria catalana

Finalment, i en el marc d’una aposta, per part del certamen, per a la “creació femenina, contemporània i local”, s’incorpora també l’obligatorietat de la interpretació de dues obres de compositors espanyols, com a mínim una de les quals ha de ser d’un compositor català. El Maria Canals, com ha fet els últims anys, instal·larà 10 pianos de cua al passeig de Gràcia a disposició de qui els vulgui tocar així com un al centre penitenciari Can Brians 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic