Música

Savall, Ros Marbà i Joyce DiDonato, en un gran concert per la pau

Les principals institucions musicals de Catalunya han unit esforços per fer, el 30 de març a L’Auditori de Barcelona, un gran concert per la pau, la recaptació del qual es destinarà íntegrament al projecte Ucraïna ens necessita, de la Creu Roja.

Impulsat per la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, el concert, amb participació de músics refugiats ucraïnesos i dos solistes russos, reunirà alguns dels directors catalans més reputats (Jordi Savall, Mireia Barrera, Salvador Brotons, Tomàs Grau, Ernest Martínez Izquierdo, Jordi Mora, Pedro Pardo i Xavier Puig), que dirigiran una Orquestra i Cor per la Pau integrada per músics i cantaires voluntaris de diferents institucions de la capital catalana. Hi participaran, també, figures de renom internacional com ara els cantants Joyce DiDonato (mezzosoprano), Airam Hernández (tenor), Mattia Olivieri (baríton), Marina Pinchuk (mezzosoprano) i Katerina Tetryakova (soprano), així com Miquel Keenan Fuentes (violoncel) i Vera Martínez Mehner (violí).

En el concert, que tindrà 200 localitats reservades per a refugiats ucraïnesos, s’interpretaran peces com ara la tradicional catalana El rossinyol, dirigida per Mireia Barrera; Da pacem domine, d’Arvo Pärt, amb batuta de Jordi Savall; Prayer for Ucraine, de Valentin Silvestrov, dirigida per Ernest Martínez Izquierdo, i La gran porta de Kíiv, a càrrec de Xavier Puig.

Savall i Ros Marbà, en la presentació del concert ahir a L’Auditori de Barcelona, celebraven que aquest mostrés el “sentir del col·lectiu de músics”, que “no són aliens a la tragèdia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia