Música

Quatre concerts únics

El Blues & Ritmes alia Blind Boys of Alabama amb Amadou & Mariam i fa debutar a Catalunya Richard Thompson i Benmont Tench

El festival Blues & Ritmes de Badalona es manté fidel a la filosofia amb què va néixer l’any 1989: portar a Catalunya artistes que tenen al sud d’Europa un territori pràcticament inexplorat en les seves gires. És el cas, per exemple, de Richard Thompson, llegenda del folk britànic, cofundador de Fairport Convention i coautor, amb la seva dona Linda, d’àlbums apreciadíssims com I Want The See Bright Lights Tonight (1974) o Shoot Out The Lights (1982), que, el dia de Sant Jordi, debutarà finalment en terres catalanes amb un concert al teatre Zorrilla. “Era un d’aquells noms que feia anys que teníem a la llista d’artistes pendents i que, pràcticament cada any, hem estat intentant dur a Badalona”, explica Jordi Pujol-Nadal, codirector artístic, amb Guillem Vidal, periodista d’El Punt Avui, del festival. I, també, de Benmont Tench, pianista de Tom Petty & The Heartbreakers i un dels músics de sessió més sol·licitats del rock, que, el 9 d’abril, farà un concert a piano solo que representarà el seu debut en solitari ja no únicament en territori català sinó també europeu. “Li vam proposar fa anys que vingués a Badalona a fer un recital íntim amb el piano i, la proposta, li va fer una gran il·lusió. Nosaltres vam ser els primers sorpresos”, afegeix Pujol-Nadal.

Entre Mali i Alabama

El Blues & Ritmes es completarà amb la visita del novaiorquès Jesse Malin (1 d’abril) i una aliança –també inèdita a Catalunya– entre el duo de Mali Amadou & Mariam , tot un referent del pop africà, i el conjunt gòspel Blind Boys of Alabama (2 d’abril), dos projectes musicals sorgits d’institucions per a invidents que han acabat triomfant a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC