Cinema

Catifa vermella i presentadores

La propera matinada es lliuraran els premis Oscar, que recuperen tradicions en la gala i públic a les sales

Vuit estatuetes es repartiran abans de la gala, que tindrà tres actrius com a presentadores

Guanyarà l’Oscar a la millor direcció una dona per segon any consecutiu? Jane Campion guanyarà el seu segon Oscar per El poder del perro? Kenneth Branagh veurà premiat el seu al·legat contra la violència Belfast en aquest món trasbalsat de nou per la guerra? L’Acadèmia de Hollywood donarà, finalment, l’Oscar a la millor pel·lícula a una producció de Netflix? Els actors negres i d’origen asiàtic tornaran a triomfar? Aquestes i moltes altres preguntes començaran a tenir resposta la propera matinada, a partir de les 2, hora catalana, en una gala, la de la 94a edició dels Oscar, que està previst que duri tres hores. Aquest any, torna la catifa vermella, després del parèntesi provocat per la pandèmia. La desfilada d’estrelles (00.30 h) i la gala es podran seguir des de Catalunya pels canals Movistar Estrenos i Movistar+, com és habitual.

És possible que la durada s’ajusti més de l’habitual. Amb controvèrsia, com passa sempre amb els canvis, s’ha decidit lliurar vuit Oscar abans de l’emissió en directe (seran recordats breument durant la gala televisiva). Seran els de millors muntatge, curtmetratges de ficció, documental i animació, maquillatge i perruqueria, banda sonora original, disseny de producció i so.

Després de tres anys de prescindir de la figura del presentador, aquest any hi haurà tres dones conduint la gala. Es tracta de Wanda Sykes (actriu de la sèrie The good fight), Amy Schumer (Saturday night live) i Regina Hall (Scary movie). La desfilada d’estrelles que lliuraran estatuetes serà espectacular, com sempre. Només alguns noms: Bill Murray, Rami Malek, Lupita Nyong’o, Daniel Kaluuya, Anthony Hopkins, Kevin Costner, Jamie Lee Curtis, Woody Harrelson, Samuel L. Jackson, Lady Gaga, Zöe Kravitz, Wesley Snipes, Uma Thurman, John Travolta...

Tampoc faltaran estrelles en l’apartat d’actuacions musicals. Absent per motius d’agenda Van Morrison, autor de la banda sonora de Belfast, no faltaran actuacions d’estrelles com ara Beyoncé, que cantarà Be alive, d’El método Williams, i Billie Eilis, que interpretarà No time to die, de Sin tiempo para morir.

El poder del perro (12 nominacions), Dune (10), Belfast i West Side Story (7) i El método Williams (6) surten com a favorites. Javier Bardem i Penélope Cruz estan nominats a millors actor i actriu. El poder del perro lidera totes les llistes d’apostes. Si es compleixen els pronòstics, tres de les cinc primeres preguntes amb què obríem aquest article tenen resposta afirmativa: serà l’any de Jane Campion, el segon seguit amb directora guanyadora i el primer que Netflix obté el màxim guardó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat de les Flors reforça vincles enmig de les reformes

BARCELONA
Estrenes de cinema

Zombis amb zeta de zen

Barcelona
comunicació

El Punt Avui proposa un estiu farcit d’entrevistes i festivals

girona
Michel Franco
Director de cinema

“La manca de substància s’intenta tapar amb diners”

Barcelona

L’Ideal estrenarà l’exposició ‘Jules Verne 200’ al setembre amb tecnologia d’última generació

Barcelona
cultura

Mariscal presenta el seu càntir “ondulat” per l’Argilà d’Argentona

Argentona
Literatura

‘Callahan’ Ruiz es treu la màscara a ‘Insània’ per a narrar pors i traumes que el turmenten

Girona
lliurament

Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Barcelona
Jordi Galli
Escriptor

“El procés d’escriure és un viatge, també, una ruta diferent de la que vam recórrer”

Barcelona