Música

Torna el Festival Llums d’Antiga amb Magrané, Vivancos i Savall

La 4a edició se celebrarà a la capella de Santa Àgata, a Santa Maria del Pi i el monestir de Sant Pau del Camp

El Festival Llums d’Antiga, que organitza L’Auditori de Barcelona, torna amb una quarta edició i amb sis concerts del 20 d’abril al 5 de maig, que es faran als recintes medievals de la Capella de Santa Àgata, la Basílica de Santa Maria del Pi i el Monestir de Sant Pau del Camp. La present edició tindrà un pes important la figura del compositor italià Carlo Gesualdo (1566-1613), que protagonitzarà el programa de les formacions vocals Exaudi Vocal Ensemble i Graindelavoix, així com Jordi Savall, i els compositors convidats de la temporada: Joan Magrané i Bernat Vivancos. El certamen obres les portes de la Temporada de Primavera de L’Auditori comptarà amb més de 60 concerts.

Robert Brufau, director de L’Auditori, ha ressaltat que una de les novetats d’enguany del Festival Llums d’Antiga serà la presència transversal dels dos compositors convidats de la temporada Joan Magrané i Bernat Vivancos. De Magrané es farà una estrena mundial, obra encàrrec de L’Auditori, mentre que de Vivancos, una estrena nacional.

“És un festival que des de la seva creació ha tingut molt èxit i no té aforaments grans però sempre fa ‘sold out’ i la clau és retornar les músiques als llocs que els hi són originals recuperant espais històrics de la ciutat”, ha indicat Brufau. Ha destacat que l’objectiu es posar llum a partitures oblidades del passat.

El concert inaugural, amb La Grande Chapelle i la direcció d’Albert Recasens, oferirà un programa centrat en les lamentacions que es troben a les músiques de la península Ibèrica dels segles XVI i XVII, principalment la dels hereus de Palestrina, com Tomás Luis de Victoria, Alonso Lobo, Pedro Riumonte i el portuguès Manuel Cardoso. “Són coneguts per treballar tot el tema de la recuperació patrimonial ibèrica”, ha apuntat Brufau.

Savall debuta al Festival Llums d’Antiga amb Hespèrion XXI i un repertori format per llàgrimes, planys i follies dels segles XVI, XVII i XVIII. Un concert amb alguns dels seus músics més fidels, com Xavier Díaz-Latorre a la guitarra i tiorba, Andrew Lawrence King a l’arpa barroca i Pedro Esteban a les percussions.

La soprano Emmanuelle de Negri i l’ensemble Le Consort, que dirigeix el clavecinista Justin Taylor –que ja ha visitat el festival amb anterioritat– reforçaran el relat d’amor i odi amb un viatge a l’univers poètic del barroc francès del segle XVIII. El contratenor Carlos Mena al costat de la soprano Eugenia Boix i de Forma Antiqva, plantegen un programa amb músiques d’Agostino Steffani.

Dos conjunts vocals internacionals tornen a la programació de L’Auditori per celebrar la figura de Carlo Gesualdo. Es tracta de l’Exaudi Vocal Ensemble i Graindelavoix, que interpretaran, respectivament, madrigals i les ‘Tenebrae responsoria’ del compositor italià. Exaudi Vocal Ensemble, formació dirigida per James Weeks, farà l’estrena nacional de ‘Nigra es, pulcra sum’ de Bernat Vivancos, mentre Graindelavoix realitzarà l’estrena mundial del Miserere de Joan Magrané, obra encarregada per L’Auditori de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA
música

Ramoncín i Marky Ramone actuaran a La Mirona, que obrirà el curs amb el segon Mirorock

salt
Cultura

Mor als 43 anys el DJ i productor musical barceloní Víctor Palomo

música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC