Música

Jon Batiste i Silk Sonic triomfen als Grammy

El cantant de Nova Orleans, amb cinc reconeixements, va guanyar el premi a millor àlbum de l’any, i el duo, amb quatre, el de millor gravació

Zelensky, president d’Ucraïna, va intervenir a la gala amb un missatge gravat

We Are, de Jon Batiste, ha estat coronat aquesta passada matinada com a àlbum de l’any en la 64a edició dels Premis Grammy, que s’han coincidit, per primer cop, al MGM Grand Garden Arena de Las Vegas, als Estats Units. Batiste el primer afroamericà que guanya el Grammy en la categoria de millor àlbum de l’any des del 2008, va imposar-se a Olivia Rodrigo, Justin Bieber, Lil Nas X, Doja Cat, Kanye West, Taylor Swift, Tony Bennett, H.E.R. i Billie Eilish.

Batiste, de Nova Orleans, partia com a favorit amb onze nominacions, de les quals, finalment, va imposar-se en cinc. Tot i que la carrera en solitari de Batiste no ha arribat al gran púbic fins als últims mesos, el seu rostre és molt conegut als EUA, ja que, des del 2015, és el músic capçalera del programa televisiu The Late Show with Stephen Colbert.

El duo Silk Sonic, d’altra banda, compost per Bruno Mars i Anderson Paakva, va convertir-se en l’altre guanyador de la nit amb un Grammy a la gravació de l’any pel seu disc Leave The Door Open, imposant-se així a artistes com ara Olivia Rodrigo, Billie Eilish (que no va guanyar cap gramòfon per Happier than Ever) o Tonny Bennett & Lady Gaga. La parella va endur-se un total de quatre guardons, entre els quals el de millor cançó de l’any per Leave The Door Open.

Tot i no guanyar en la categoria principal, la californinana Olivia Rodrigo, un altre dels noms de ka nit, per la seva banda, va guanyar el Grammy a millor nova artista i, també, el de millor àlbum de pop vocal per Driver’s Licence. Altres guanyadors de la nit han estat Bad Bunny i Juanes, que van regnar en les categories llatines, i Foo Fighters, reconeguts, dies després de perdre el seu bateria, Taylor Hawkins, amb tres guardons.

Durant la gala, finalment, el president ucraïnès, Volodmir Zelensky, va intervenir amb un missatge prèviament enregistrat en el qual demanava als músics que no guardesin silenci davant la invasió russa perquè “no hi ha res més oposat a la guerra que la música”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia