Música

Pink Floyd treu nou tema 28 anys després

El grup britànic publica ‘Hey hey rise up’ (Hey hey aixeca’t) per donar suport al poble ucraïnès

El grup britànic Pink Floyd, després d’estar 28 anys sense escriure temes nous, s’han reunit per escriure una cançó per recolzar el poble ucraïnès, Hey hey rise up (Hey hey aixeca’t). És, per tant, el primer tema des que van publicar l’àlbum The division bell (1994). El nou tema compta amb la veu del cantant ucraïnès Andriy Khlyvnyuk, del grup de rock Boombox. L’acompanyen dos membres històrics de Pink Floyd, el guitarrista David Gilmour i el bateria Nick Mason.

Tots els beneficis que generi la cançó Hey hey rise up seran donats a l’ONG Ukrainian Humanitarian Relief, segons van anunciar via Twitter fonts de la banda. “Nosaltres, com tants altres, hem sentit fúria i frustració per aquesta invasió deplorable a un país independent, pacífic i democràtic, i contra els assassinats d’aquest poble, comesos per una de les més grans superpotències del món”, va escriure Gilmour, que té una jove i diversos nets ucraïnesos.

Gilmour està també acompanyat a l’enregistrament, a més de per Mason (membre fundador de Pink Floyd el 1965), per altres col·laboradors habituals, com el baixista Guy Pratt i el el teclista Nitin Sawhney.

El videoclip de Hey hey rise up és obra del director i guionista Mat Whitecross i la caràtula del disc ha estat dissenyada per l’artista cubà Yosan León i representa un gira-sol, la flor nacional d’Ucranïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia