Música

la crònica

Lliure: com a casa

Girona va rebre amb molta il·lusió Ramon Mirabet, que tornava a la ciutat que ja l’havia vist estrenar Begin again a les escales de la catedral el 2018. Aquest cop ens trobàvem al Teatre Municipal, un lloc exquisit que va permetre degustar tots els matisos del nou disc, Free. Si bé comença una nova gira, també s’inicia un final d’etapa, ja que Free significarà el seu últim treball en anglès.

L’estrena no es va fer esperar i Mirabet va obrir la nit amb ganes, començant amb Anytime time wherever you go - Part 2, i va seguir presentant cançó rere cançó d’un àlbum més introspectiu, amb serenitat, molt de significat i la força visceral que aporta la inconfusible veu de Mirabet. A poc a poc, va anar apareixent el Mirabet més natural, autèntic i proper, com si fóssim entre amics al menjador de casa. Un estil que no estem acostumats a veure en altres artistes. S’agraeix l’honestedat de Mirabet, que fa que et sentis molt còmode per deixar-te anar, en veure’l a ell sent ell, sense màscares, i mostrant-se tal com és.

Un cop presentades bona part de les cançons de Free, Mirabet va tornar als orígens, i és que les tradicions no es perden mai. Ell i els seus músics es van situar al centre del teatre i, sense amplificació, al ritme de Wake up, van crear un moment màgic i van regalar una bonica sorpresa als assistents. La seguiria Happy days, la cançó que va marcar el començament del viatge musical de Mirabet i que va unir el públic per cantar I will show you happy days. Mirabet es va guardar la pólvora per al final i és que, quan va arribar Magic, els assistents, que s’havien estat aguantant les ganes de saltar de la cadira, no van poder més i el ritme va envair el teatre amb un públic desbocat que ja no tornaria a seure mentre ho donava tot amb Home is where the heart is, l’estrenada Shining light, Those little things i Midnight summer. Un gran final en què Mirabet ens va mostrar el seu costat més enèrgic, i és que els seus directes porten a un altre nivell les cançons d’estudi. Un Ramon molt agraït: “A Girona, hi tornarem sempre, hi estem com a casa”, es va acomiadar. L’artista, emocionat i amb moltes ganes d’iniciar aquesta nova etapa, ens va compartir la importància d’aquest concert per a ell: “Una nit per tornar a ser el d’abans, i ser avui aquí i tocar aquestes cançons..., de cop i volta tot cobra molta més importància.” Una nit que costarà d’oblidar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona

La nova psicodèlia catalana

Girona
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
MÚSICA

El Sónar es farà tot a l’Hospitalet de Llobregat a partir del 2026

BARCELONA