Música

Mayte Martín actuarà a la tardor al quart FlamenGi

El FlamenGi de Primavera tindrà lloc els dies 11 i 12 de juny al Teatre Municipal de Girona i a La Mirona de Salt amb artistes com El Yiyo i espectacles com ‘LUAº’ d’Andrea Jiménez

La cantaora Mayte Martín és la primera cap de cartell confirmada del FlamenGi 2022 i actuarà el 24 de setembre a l’auditori de La Mercè de Girona en un concert íntim que serà la presentació de la quarta edició del festival. El FlamenGi és el festival de flamenc que des de fa tres anys se celebra a Girona al voltant del Dia Internacional del Flamenc. Cada tardor, el FlamenGi omple Girona d’espectacles i tallers que aposten pel talent local i amb mirada femenina. Els directors del festival són Noemí Osorio, activista del flamenc català, ballarina i coreògrafa, i François Soumah, exballarí, productor i mànager de grans artistes flamencs.

D’altra banda, al juny tindrà lloc el FlamenGi de Primavera, extensió primaveral del FlamenGi, amb el mateix esperit. Seran dues jornades inspirades en la dona flamenca i la Feria de Abril els dies 11 i 12 de juny a Girona i Salt, respectivament.

El dissabte 11 de juny, el FlamenGi de Primavera i el Teatre Municipal de Girona coprogramen l’espectacle de flamenc contemporani LUAº. La premiada ballarina i coreògrafa Andrea Jiménez firma aquest espectacle que sorgeix amb el concepte del cercle com a cicle del cos femení. LUAº s’omple de dones que posen de manifest la racionalitat i la intuïció i que juntes formen un únic cicle.

El diumenge 12, el festival es traslladarà a La Mirona de Salt. La festa començarà amb un dinar popular per celebrar la primavera commemorant la reconeguda i tradicional Feria de Abril. Després de dinar, hi haurà un seguit d’activitats entre les quals destaquen els concerts del cantaor Javier Ginés i els músics de rumba Jordi Fornells i Pau Ballesteros del grup Acorde a Ti, amb gairebé 15 anys de trajectòria, i l’actuació d’El Yiyo, gran estrella del ball flamenc actual, que serà el plat fort del FlamenGi de Primavera.

Les entrades pel FlamenGi de Primavera i pel concert de Mayte Martín ja estan a la venda al web flamengifestival.com .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic