Música

Savall, per la pau

El festival de música antiga Jordi Savall, que se celebrarà durant els mesos de juliol i agost, oferirà en la seva segona edició tretze concerts i dues conferències en escenaris històrics del municipi de Montblanc (Conca de Barberà) i als monestirs de Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà) i Santes Creus (Alt Camp). El festival, que dirigeix el veterà intèrpret i director musical Jordi Savall, tindrà com a eix central la defensa de la pau en resposta a la “brutal ocupació d’Ucraïna”, segons ha anunciat l’organització. “S’estan produint uns actes horrorosos que no som capaços d’aturar. Per això hem de reivindicar la pau amb la música, amb la cultura i amb el cant”, va defensar ahir Jordi Savall en l’acte de presentació de la nova edició del festival que porta el seu nom.

Entre l’1 i el 3 de juliol, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel i el Convent de Sant Francesc del municipi de Montblanc seran el marc dels tres primers concerts, tots centrats en músiques de l’edat mitjana i del renaixement. Des del monestir de Poblet, el festival també celebrarà el 5 d’agost un concert en homenatge a Montserrat Figueras, soprano que va fundar al costat de Savall, que també va ser el seu marit, diversos conjunts musicals. El gruix de concerts tindran lloc al monestir de Santes Creus entre l’11 i el 15 d’agost amb propostes musicals medievals, renaixentistes i barroques, a càrrec de formacions com ara la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia