Cinema

Mor l’actor Juan Diego als 79 anys

Nascut a Sevilla, havia participat en films com ‘Los santos inocentes’, ‘El rey pasmado’, ‘La noche oscura’ i ‘Vete de mí’

L’actor Juan Diego ha mort als 79 anys, segons ha confirmat a través de Twitter l’Associació Artistes Intèrprets, Societat de Gestió. (AISGE). Juan Diego, nascut a Bormujos (Sevilla) l’any 1942, va guanyar tres premis Goya, amb nou nominacions, cinc premis a millor actor al Festival de Màlaga i una Petxina de Plata a millor actor al Festival de Sant Sebastià.

Diego va treballar en pel·lícules com Los santos inocentes (Mario Camus, 1984), El viaje a ninguna parte (Fernando Fernán Gómez, 1986), Dragon Rapide (Jaime Camino, 1986, en què feia de Francisco Franco), La noche oscura (Carlos Saura, 1989) i El rey pasmado (Imanol Uribe, 1991), que el va fer mereixedor del primer Goya. L’actor sevillà també havia participat en films de Bigas Luna, com (Jamón, jamón 1989) i Luis Garcia Berlanga (París-Tombuctú, 1999, per al qual va gunyar un segon Goya), entre molts altres directors. Amb Vete de mí (Víctor García León, 2006) va ser guardonat a Sant Sebastià i va guanyar el seu únic Goya com actor protagonista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia