Música

Els quatre magnífics

Brad Mehldau, Joshua Redman, Christian McBride i Brian Blade es retrobaran en el 54è Festival de Jazz de Barcelona, que també rebrà Michel Camilo i Tomatito

Un grup integrat per Brian Blade (bateria), Christian McBride (contrabaix), Brad Mehldau (piano) i Joshua Redman (saxo) seria ràpidament qualificat actualment com una imbatible alineació d’estrelles del jazz, però, als anys noranta, quan s’acostaven a la vintena i això tot just s’ensumava, eren només el Joshua Redman Quartet. L’any 1994 publicaven MoodSwing, però aquell quartet va durar poc: a tots i cadascun dels seus membres, com no va trigar a fer-se palès, els esperaven unes brillants carreres com a líders de les seves pròpies formacions.

La reunió de Redman, Mehldau, McBride i Blade, que fa dos anys es van retrobar a l’estudi per a la publicació de RoundAgain, és, sens dubte, un dels puntals del 54è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona, que aquesta setmana passada va destapar part del cartell, coincidint amb la celebració, ahir al Palau Robert, del Dia Internacional del Jazz. A banda de l’esmentat quartet (que, el 26 d’octubre, oferirà al Palau de la Música la seva única actuació a l’Estat), s’han anunciat les visites de Cécile McLorin Salvant (23 d’octubre, L’Auditori); un reeixit projecte que, de fet, va néixer en el marc d’aquest Festival de Jazz (Michel Camilo amb Tomatito, l’11 de novembre al Palau); visites de tòtems brasilers com Toquinho (27 d’octubre, Palau) i Hermeto Pascoal (2 de novembre, Apolo), i una celebració dels 25 anys de Buenavista Social Club amb Eliades Ochoa el 2 de desembre a Sant Cugat.

Al barceloní Jordi Rossy, home de confiança durant deu anys de Mehldau i primer músic de l’Estat a publicar un disc com a solista amb la prestigiosa discogràfica alemanya ECM (Puerta, 2021), se li dedicarà, amb quatre concerts de diferents projectes seus, un Retrat d’artista. Noms com ara Melody Gardot, Madeleine Peyroux, Dianne Reeves, Bill Frisell, Marc Ribot, Larry Grenadier i Samara Joy completen el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona