Llibres

Pensaments oberts

Biblioteca Dedalus, nova col·lecció d’assajos de i sobre literatura; un projecte cuinat a foc lent per edicions Periscopi i l’Escola Bloom

A la seu de l’Escola Bloom, ahir es va presentar la Biblioteca Dedalus, una nova col·lecció d’assaig de i sobre literatura que han ideat al llarg de més de dos anys els responsables de l’editorial Periscopi i els de Bloom. En la presentació hi van ser Aniol Rafel, Marta Rubirola i Andrea Rovira, per part de l’editorial, i Míriam Cano i Borja Bagunyà, per la de l’escola de literatura, a més de Manel Ollé, com a autor de Plagia millor!, primer número de la col·lecció, juntament amb Calla i paga, d’Inés García López.

Altres autors seran Víctor García Tur, Marina Garcés, Ramon Mas, Emily McBride, Sebastià Jovani, Iris Llop...

La col·lecció publicarà quatre títols l’any, dos a la primavera i dos a la tardor, en català, amb l’objectiu d’oferir al gran públic la possibilitat d’accedir al coneixement que s’està gestant dins les aules dels seminaris de Bloom. “Hem volgut aprofitar l’efervescència intel·lectual que té lloc en aquesta escola”, va declarar Rafel. “Amb Tono Cristòfol, hem creat un disseny de literatura portàtil, dúctil, accessible”, va afegir Rubirola.

Els textos seran fruit dels seminaris que ofereix l’escola, escrits pels experts que els imparteixen amb l’afegit de la interacció amb els alumnes en els debats oberts, filosofia de l’escola. “No són uns llibres enciclopèdics i de resum, són assajos breus i d’intervenció”, va concretar Bagunyà. “Volem reivindicar que des de la literatura es pugui pensar el món i intervenir-hi i que el pensament que es genera aquí es converteixi en un objecte físic a l’abast de tothom”, va dir Cano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona