Art

Helena Prat exposa a Nova York les seves obres inspirades en Empúries

L’artista gironina Helena Prat-Hel·lènica evoca el moll grec en dues peces que s’exposen fins a la tardor a la galeria Montserrat Contemporary Art

El litoral d’Empúries, a més de reunir algunes de les platges més belles, preserva elements amb més de 2.000 anys d’història. Com el moll hel·lenístic de l’antic port, que, majestuós, recorda als banyistes que aquesta va ser la porta d’entrada de les civilitzacions grega i romana. És precisament en aquest indret únic que l’artista gironina Helena Prat (Barcelona, 1973) s’inspira per elaborar delicades peces, obres de ceràmica que emmarca per convertir-les en finestres que embalsamen aquest paisatge on l’aigua cristal·lina i el cel blavós es fusionen amb el gres i la porcellana, en tessel·les que evoquen l’estructura quadriculada d’aquell passat tan present.

Dues creacions recents, peces úniques com la resta de la seva obra, s’exposen fins a la tardor a la galeria d’art Montserrat Contemporary Art de Nova York, ubicada al barri artístic de Chelsea. Es titulen The colors of the Costa Brava i, com explica la ceramista, estan elaborades a partir de dues argiles treballades de manera diferent a partir d’esmalts propis. Hel·lènica, que és el nom artístic amb el qual firma les seves obres, explica que està entusiasmada de poder portar una petita mostra del seu art al cor de Manhattan i pel ressò que ha tingut a través de xarxes socials com Instagram . El somni de qualsevol artista, que podria haver estat fins i tot més gran si hagués fructificat el projecte inicial, que era poder exposar en format solo –i no col·lectivament com ara–, però el pressupost massa elevat ho va impedir. També el fet de no haver aconseguit cap ajuda institucional, tot i ser un element artístic produït aquí i que evoca el nostre patrimoni paisatgístic que tant ens agrada exportar.

No descarta fer-ho més endavant. “Aquest és el primer pas”, diu, que li ha servit per reanimar-se després de la llarga aturada que han viscut els sectors per als quals treballa més: el comerç, el turisme i l’hostaleria. Prat ha creat vaixelles (bols, gots, plats i tasses) per a restaurants i xefs de renom, com El Celler de Can Roca, Divinum, Diferent de Begur, Els Pescadors de Llançà, Nandu Jubany i Marc Ribas (Cuines).

Amb l’hostal de La Gavina ha establert una col·laboració mútua a través de la plataforma d’Instagram @Gironamimpulsa per tal de promoure Colors de la Costa Brava a Nova York. Han fet una sèrie de fotos en els espais més emblemàtics de La Gavina que s’han difós a la xarxa i, d’acord amb el seu director general, Alberto DePau, i el seu director comercial, Christian Kischnner, estan mirant d’organitzar algun acte amb clients americans.

LA XIFRA

9
anys
fa que va obrir l’Espai Hel·lènica Ceramics (c/ Força, 17), on té el ‘show room’ i una petita botiga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA