Música

Un gelat diferent per a l’estiu

Després de deixar-se l’ànima a ‘Hangover’, Flashy Ice Cream torna amb l’EP ‘Aftersun’, refrescant i directe

Els sabadellencs Flashy Ice Cream, punta de llança de les noves músiques urbanes en català, van publicar l’any passat el seu tercer àlbum en quatre anys, Hangover, un treball més experimental i creativament ambiciós que els seus precedents. “Ens hi vam deixar l’ànima i vam quedar rebentats a nivell mental i físic, per tota la feina que hi vam dedicar”, expliquen Sneaky Flex (veu) i P. Giancana (vocalista i productor audiovisual), la part més visible de l’equip que completen el productor DAAX i el dissenyador gràfic C. Turú.

Aquest estiu, Flashy Ice Cream ha publicat un EP de cinc cançons molt apropiadament titulat Aftersun (Erols-Enroc-Music, Picap, 2022), que inclou Un estiu perfecte, triada per iCat com la seva cançó de l’estiu. Gravat en només dies, el nou disc és un treball més directe, refrescant i relaxat que Hangover. “Escrivim del que vivim en cada moment i ara ens ha sortit això; cantar sobre l’estiu i les vacances pot resultar molt alliberador”, diuen també en referència a altres temes del disc com ara Bona vida, en què han col·laborat 31 FAM i Mushkaa. “Ens ha sortit un disc molt orgànic”, remarquen sobre aquest treball, que és, en definitiva, una manera de celebrar la “tornada a una certa normalitat postpandèmica”.

Flashy Ice Cream està mostrant en cada nou treball que no l’interessen gens ni mica les barreges estilístiques, ni els límits de cap tipus, i que poden treballar amb guitarres cent per cent reals o amb tot allò que els convingui. “No ens tanquem a fer un estil únic i ens motiva obrir-nos a noves sonoritats, perquè el que ens agrada és la música, crear. A més, és molt difícil definir el que fem. Només és clar que, al final, tot ve del rap”, expliquen.

El que tenen molt clar és que el rock ja no és aquella música rebel dels seus orígens i que ara és totalment mainstream, des de la seva generació. Tot canvia i evoluciona. “Ara escoltes Anarchy in the UK dels Sex Pistols i, des de la perspectiva actual, la veritat és que la lletra és força light”, diuen sobre un dels clàssics de la música antisistema. “La nostra música intenta assolir l’essència del carrer que tenien el rock i el pop en els seus orígens, la del xaval que es tira el dia a la plaça amb els col·legues, ja sigui al Vendrell o a Nova York, això no importa, perquè l’essència és la mateixa a tot arreu.”

Aquest dissabte 13 d’agost, Flashy Ice Cream actuarà a les barraques de Sitges, i el divendres 2 de setembre el grup ho farà a la festa major de Sabadell, la seva ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona