Còmic

Rècord abans d’obrir

Manga Barcelona obre avui portes a la nova ubicació de Fira Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat amb totes les entrades venudes d’avui fins diumenge

Cada dia sortirà un nombre indeterminat d’entrades de venda telemàtica
L’esport ocuparà un lloc protagonista amb camps de bàsquet i voleibol

Avui obre les portes la 28a edició de Manga Barcelona . Important. La primera cosa que cal tenir en compte és que les entrades dels quatre dies (d’avui fins diumenge) estan exhaurides, de manera que el primer objectiu de l’organització de superar els 152.000 visitants d’abans de la pandèmia està assolit. Els qui no tenen entrada i volen assistir-hi que no s’alarmin. Encara hi ha possibilitats d’entrar-hi. Ho explica la directora de Manga Barcelona, Meritxell Puig: “Cada dia tenim un nombre reservat d’entrades, que, depenent de com vagi el flux de gent dins del recinte, seran més o menys. És el primer any que utilitzem aquesta ubicació i, tot i que és molt gran, encara l’hem de conèixer millor.”

Un altre tema important d’aquesta edició és la nova ubicació, que es troba al recinte de Fira de Barcelona Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, i al qual és pot accedir en metro, autobús i Ferrocarrils de la Generalitat. L’entrada es fa pel carrer de la Botànica.

El canvi de situació ha permès esponjar i augmentar l’espai de l’oferta de serveis i activitats, que fins i tot han augmentat. El visitant, a banda de l’essencial oferta de manga i anime, podrà gaudir de diverses exposicions, com ara l’anomenada Km 0, dedicada als alumnes que han passat per l’Escola Joso i han assolit la categoria de dibuixants de prestigi. Molts d’ells treballen per l’exigent mercat japonès, que veu en aquests autors el plus afegit del matís occidental dins l’ortodòxia del manga fet al Japó. També una bona part de l’espai està dedicat als productes de marxandatge, molt apreciat pels otakus, nom que reben aquesta mena d’aficionats.

La part lúdica també té un protagonisme especial. Pels més menuts, el Manga Kids, espai on podran participar en diferents activitats d’entreteniment i formatives. Els més grandets, preadolescents i adolescents, tenen un espai d’activitats esportives com ara bàsquet i voleibol. Tot això acompanyat de demostracions federades o campionats en què podran participar els visitants. El manga de temes esportius és un dels gèneres de més popularitat en el món de la historieta japonesa.

Però, com que l’esport fa agafar gana, en una part exterior dels tres pavellons que ocupa la fira, hi haurà les anomenades furgoteques. Però no podríem dir que és una autèntic saló del manga si no hi hagués, al costat d’aquest menjar internacional, especialitats genuïnament japoneses, com ho són els dolços, que molts nens van començar a conèixer gràcies a les sèries d’animació.

Com cada edició, la presència dels jocs Nintendo tindrà el seu espai, així com els carrerons (alleys) dedicats als autors, que podran oferir els seus productes i originals. També els cosplayers tindran el seu racó particular dins de la part del recinte Cosplay, per mostrar com realitzen els vestits i disfresses. Com a novetat, en un dels escenaris hi haurà la creació de pòdcasts en directe en col·laboració amb el Sónar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA