Llibres

Esteve Miralles, premi Ciutat de Barcelona

S’han fet públics els quatre premis Ciutat de Barcelona a obres publicades el 2022 en els àmbits de literatura en llengua catalana (Esteve Miralles, per la novel·la El meu amic, publicada per Angle), traducció en llengua catalana (Josefina Caball, per El color porpra, d’Alice Walker, publicada per Proa), literatura en llengua castellana (Juan Gómez Bárcena, per la novel·la Lo demás es aire, publicada per Seix Barral) i Agustí Duran i Sanpere d’assaig, humanitats i història (Jordi Coca, per El teatre de Shakespeare en el seu context, publicat per Edicions de 1984 i Edicions Institut del Teatre).

Tots quatre premis tenen una dotació de 9.500 euros i seran lliurats el 15 de febrer en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament.

El meu amic, d’Esteve Miralles, ha estat guardonat per, segons el jurat, “haver entrellaçat una història personal amb el retrat social i polític de la Catalunya de les darreres dècades mitjançant un àgil joc narratiu i una depuració d’estil exemplar”.

La traducció d’El color porpra, d’Alice Walker, a càrrec de Josefina Caball, ha rebut el premi “per l’estil fresc i viu i per la versemblança i l’atreviment de l’aposta lingüística”.

Lo demás es aire, de Juan Gómez Bárcena, ha estat valorada “pel risc formal de l’obra, que aconsegueix condensar en les vides anònimes d’un petit poble les experiències, les contradiccions i els anhels més universals, amb un treball del llenguatge i el temps molt sofisticat”.

Finalment, l’obra de Jordi Coca, segons el jurat, “és una aportació destacada que ofereix una lectura innovadora i desmitificadora de Shakespeare”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona