Cinema

obituari

Mor Tom Sizemore, actor de ‘Salvem el soldat Ryan’

També va actuar a ‘Black Hawk abatut’, ‘Heat’ i la producció catalana ‘El bosc’, adaptació d’un conte d’Albert Sánchez Piñol

Va morir ahir a Burbank d’un aneurisma, als 61 anys

Tom Sizemore era un home amb caràcter i d’aspecte imponent, veterà de moltes guerres cinematogràfiques: Salvem el soldado Ryan, Pearl Harbor, Black Hawk abatut, Nascut el 4 de juliol... Fins i tot es va enfundar un uniforme de brigadista nord-americà a la Guerra Civil a El bosc (2012), producció catalana basada en un conte d’Albert Sánchez Piñol i dirigida per Óscar Áibar. L’actor va morir ahir als 61 anys en un hospital de Burbank, Califòrnia, després de patir un aneurisma cerebral el mes passat, segons ha informat als mitjans el seu representant, Charles Llac.

Nascut a Detroit (Michigan), va formar part del repartiment de diverses pel·lícules d’èxit, algunes relacionades amb el món del crim o la guerra, entre la dècada dels noranta i principis del dos mil. L’actor solia interpretar homes durs. Possiblement el seu paper més conegut va ser el del sergent Mike Horvath a Salvem el soldat Ryan, una pel·lícula bèl·lica sobre la II Guerra Mundial protagonitzada per Tom Hanks que va guanyar sis Oscar, inclòs el de millor direcció per a Steven Spielberg.

Tom Sizemore va fer papers secundaris en títols tan remarcables com o Nascuts per matar (1994), d’Oliver Stone; Heat (1995), amb Robert DeNiro i Al Pacino, o Pearl Harbor (2001), protagonitzada per Ben Affleck. Però també va brillar com a protagonista, entre d’altres, al film de terror The Relic i en un altre film bèl·lic, Black Hawk abatut /(2001), on compartia protagonisme amb Ewan McGregor, Eric Bana i Josh Harnett.

El 2012, Tom Sizemore va venir a Catalunya a rodar El bosc, al costat d’intèrprets com Maria Molins i Pere Ponce. Hi interpretava “un capità nord-americà, un home de classe mitjana-alta molt idealista, que ve a Espanya com a voluntari a la brigada Lincoln”, explicava durant una visita de la premsa al rodatge, en una masia perduda d’Aiguaviva, al Baix Penedès. Quan responia als periodistes, es va produir una anècdota que diu molt del seu caràcter: algú va picar amb un martell a pocs metres i, molest pel soroll, va cridar amb veu autoritària: “Shut up! Stop!” (“Calleu! Prou!”). De seguida va aclarir que feia broma, però es va fer el silenci immediatament.

Tom Sizemore va ser nominat a un Globus d’Or el 2000 pel seu paper a la minisèrie Testigo protegido, i va aparèixer com a secundari en episodis de les sèries de televisió Twin Peaks i Cobra Kai. Al llarg de la seva vida, s’havia vist embolicat en nombroses polèmiques i va arribar a confessar a la televisió la seva addició a les drogues. Va ser condemnat el 2003 per agredir la seva exparella Heidi Fleiss, i el 2009 va ser també acusat d’haver maltractat la seva parella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

El Festival Acoustic Vell celebra l’edició XXVI

Girona
cinema

‘Traca’ i ‘Anhel de llum’ guanyen el festival de curts en català d’Òmnium

bArcelona
Crítica

Inefabilitat i sublimitat

música

Dusminguet farà un concert de comiat el 22 de juny a les Borges Blanques

Barcelona

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols