cultura

La Fura dels Baus i Yllana, plats forts de la Mostra de Mim de Sueca

L'actor Sergi López inaugurarà el pròxim 15 de setembre el festival, que enguany reflexiona sobre l'aprofitament de les tècniques audiovisuals a l'escena contemporània

La relació entre la tècnica audiovisual i el teatre gestual serà l'eix central de la XXI Mostra Internacional de Mim que se celebrarà a Sueca del 15 al 19 de setembre i que, entre altres muntatges, acollirà l'estrena a terres valencianes dels últims espectacles de la Fura dels Baus i d'Yllana.

Els primers presentaran el seu nou macroespectacle Degustación de Titus Andronicus, una adaptació de l'obra que William Shakespeare va escriure en 1593 i que té com a pilars fonamentals la cuina del famós Andoni Luis Adúriz (Restaurant Mugaritz) —que acabarà cuinant els intestins d'un dels personatges assassinats—, i quatre enormes pantalles de cinema.

La companyia Yllana, molt al corrent de les noves tecnologies audiovisuals, oferirà, en coproducció amb el músic Bulbul, l'espectacle Sensormen.

En total, la programació estarà conformada per dotze espectacles, que permetran revisar l'aprofitament de les tècniques visuals en el teatre: des de l'iniciàtic ús de la tela com a pantalla fins a altres obres més cinematogràfiques i tecnològiques. Treballs com Brigada Dada, de la Compagnie Janvier, en coproducció amb la companyia valenciana Punto Clown o el primer dels espectacles de la novella Companyia Larvàrium, nascuda recentment a València de la mà de l'actriu i directora Pepa Gómez.

El festival serà inaugurat amb una classe magistral a càrrec de l'actor de cinema i de teatre Sergi López que parlarà dels dubtes dels actors davant l'escena, ja siga de teatre o de cinema, així com de les diferències entre ambdues indústries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TRADICIONS

El Ple de l’Ascensió aprova la celebració de La Patum de Berga

BERGA
Llagostera

El Festival Espurnes viu la seva edició de més èxit

Llagostera
CULTURA

Mor Roger Corman, icona del terror i mestre de grans cineastes a Hollywood

Música

‘Zorra’ no convenç i situa Espanya a la cua d’Eurovisión 2024

Malmö (Suècia)
La crònica

Blanes estén una catifa vermella

La crònica

Dia de flexió i de reflexió en el festival Trapezi

música

Grabu: “Faig una música que aquí és poc habitual”

girona
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona