Cinema

cinema

‘Tot a la vegada a tot arreu’ arrasa als premis Spirit

El film de Daniel Kwan i Daniel Scheinert s’emporta set guardons del cinema independent, inclosos el de millor film, direcció, guió i intèrpret

El film Tot a la vegada a tot arreu (Everything everywhere all at once) ha triomfat la passada matinada als premis Spirit de cinema independent en guanyar totes les categories en què estava nominada, en una cerimònia en què va superar el film Tár, el seu rival als Oscar. La pel·lícula d’Els Daniels –Daniel Kwan i Daniel Scheinert–, que retrata la transformació d’una mare de família plena de problemes en una heroïna que travessa per una infinitat de multiversos, continua el seu camí com a favorita de la temporada de premis. La cinta ha triomfat en les set categories en què competia: millor pel·lícula, direcció, guió, actuació (Michelle Yeoh), actuació secundària (Ke Huy Quan), intèrpret revelació (Stephanie Hsu) i muntatge.

“Això és massa! –va dir Scheinert en rebre el premi més important de la tarda–. Gràcies a tots aquells que fan pel·lícules independents rares, aquestes pel·lícules que et poden la vida, i gràcies als finançadors per creure en aquestes pel·lícules boges.”

Coneguts com els Oscar de l’indie, els Spirit només reconeixen pel·lícules amb el pressupost per sota dels 30 milions de dòlars, una xifra força baixa per als estàndards dels estudis de Hollywood. A més, també han d’haver estat programades en almenys un festival de cinema independent com Sundance, Tribeca, Toronto o el New Directors/New Films. Títols dels darrers anys com Nomadland, Birdman i Moonlight van triomfar en aquesta gala abans de fer-se de l’estatueta a la millor pel·lícula a la cerimònia de l’Acadèmia de Hollywood, que enguany se celebra el proper 12 de març. Tot a la vegada a tot arreu és la més nominada enguany: opta a onze categories.

Aquesta ha estat la primera edició en què els guardons han premiat categories d’interpretació neutres pel que fa al gènere, amb deu artistes nominats. El premi ha estat per a Michelle Yeoh, que s’ha enfrontat a Cate Blanchett (Tár), Andrea Riseborough (To Leslie), Jeremy Pope (The Inspection) i Paul Mescal (Aftersun), entre altres intèrprets. “Agraeixo aquest premi des del fons del meu cor, cap de nosaltres estaríem aquí sense els nostres herois, i els nostres van ser A24 [la productora del film], que van creure a l’obra mestra de Els Daniels”, va dir Yeoh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA